TV2Side2

Burka-prinsessen

madde-burka
Skal vi tro svenske debattanter, ønsker nordmenn å se prinsesse Madeleine i burka.

«Madde viste kløfta - igjen» skrev Side2 lørdag. Det skapte nesten diplomatisk krise mellom Sverige og Norge.
51828-70
I hvert fall hvis vi skal tro den svenske supertabloiden Expressen - som dekket Side2s omtale som toppsak både på nettet og i papiravisen.

I søndagens Expressen, som altså viet hele forsiden til saken (!), står det å lese at vi nordmenn må skjerpe oss, og at vi går til angrep på deres stakkars lille prinsesse.

Nå kan det selvsagt være at Expressens mange journalister som dekket saken, ikke forstår norsk særlig bra. Men jeg tror faktisk ikke det går på evnen - men viljen - til å forstå hva vi faktisk skrev.

For enhver som har lest Side2s artikkel, vil ha problemer med å forstå påstanden fra Expressen om at vi mobber Madde. De antyder til og med majestetsfornærmelse. Så langt gikk det, at Expressens reporter i Oslo, Ingvar Hedlund, ringte inn et flammende radioinnlegg der han hevder at nordmennene mobber Madeleine, og at vi lider av mindreverdighetskomplekser.

Og det stopper på ingen måte der. En rekke debattanter i Sverige beskylder oss for å «tvinge de vakre prinsessene i burka». Det er mulig jeg tar feil, men det er da en ganske stor forskjell på burka og nattkjole.
expressen_faksimie
Så hva er egentlig saken her? Jo, en offisiell representant for kongedømmet Sverige, prinsesse Madeleine, deltar altså under feiringen av 70-årsmarkeringen for Norges konge og dronning. Under denne feiringen velger hun å ikle seg noe som til forveksling ligner på en nattkjole fra undertøyskjeden Victoria's Secret.

Det er ikke til å komme unna: Prinsessen så rett og slett ut som hun hadde glemt å kle på seg.

Med en dyp utringning og lårkort skjørtekant var det svært lite som ble overlatt til fantasien. Jeg er slett ikke av de mest konserative, og jeg er langt fra en som mener at kvinner bør dekke seg til og skjule sine vakre og feminine former, men jeg kan jo undres over hvordan reaksjonene ville blitt hvis TV 2-redaktør Kåre Valebrokk hadde stilt til kongeintervjuet med bermudashorts og oppkneppet Hawaii-skjorte?
expressen_faksimie2
«Hva så?» tenker kanskje noen om Madde-kløften. Ja, hva så? Jo, det er rett og slett et brudd på normal etikette å enten kle seg eller oppføre seg på en måte som gjør at man stjeler oppmerksomheten fra en jubliant. Dette var ikke en bursdagsfest for en av Maddes partykompiser fra Stureplan i Stockholm, men en høyst offisiell anledning der takt og tone forventes. Takt og tone innebærer at du ikke slafser når du spiser, at du ikke raper etter champagnen, at du ikke skriker «skål», at du hilser høflig på vertskapet. Og det innebærer at du kler deg etter anledningen. Det sømmer seg ikke å komme i en nattkjole, enkelt og greit.

Første gang Expressen ringte meg i fistel lørdag morgen, mente de at artikkelen måtte være et oppkok av mannsgriseri. Det sier litt om prestasjonsnivået i den svenske avisen, ettersom vår artikkel var skrevet av og signert en kvinnelig reporter. La meg her også presisere at Expressens artikkel er gjennomsyret av feil (dessverre er det ikke plass i dette blogginnlegget til å ta for meg hver eneste Expressen-feil, det er for mange å ta fatt i).

Det som imidlertid forundrer meg, er hvilken oppstandelse denne saken har skapt. Her hjemme er den blitt registrert med et hevet øyenbryn, men hos broderfolket er det ellevilt leven.

Ved en av anledningene jeg snakket med Expressens journalist, som ville ha kommentarer til «mobbingen» av Madde, mente han det var godt at unionen mellom Norge og Sverige for lengst var oppløst. Ellers ville vi stått overfor en diplomatisk krise nå.

Så skal man tro ham, har Maddes kløft altså skapt en gigantkløft mellom Norge og Sverige.

Oppslagene i Sverige (også bredt omtalt i landets største avis, Aftonbladet) har slett ikke gått upåaktet hen hos Medel-Svensson. De flammende innleggene på avisenes debattsider tyder sitt klare språk: Svenskene mener vi nordmenn sitter med nisselua dratt langt ned over øynene.

De besvarer Side2s artikkel med å regelrett hetse vår egen Mette-Marit. Innleggene, som skandaløst nok ikke er blitt sensurert av de svenske moderatorene, er for grove til å kunne gjengis her. Men det er sterke personkarakteristikker som utvilsomt går langt over streken.

Og debatten når det ulimate lavmål når debattanten «Minoritet» drar frem sin beste norskevits: Vet ni varför norrmännen stoppar p-piller i spolarvätskan på sina bilar? Jo de har inget gummi på torkarbladen!

Akkurat.

Det som bekymrer meg minst med hele debatten, er at det svenske kongehuset (fremdeles ifølge uetterrettelige Expressen) angivelig raser mot Side2.

- Det är lågt, sier hoffets informasjonssjef til Expressen.

Nei, det eneste som er «lågt» er prinsessens utringning.

28.feb.2007 / 14:26:54

Kjendisløgnen

ari behn
Kommer Ari? Ja, hvis man skal tro overivrige informasjonsmedarbeidere. (Foto: Scanpix)

Dette er den typiske terrortelefonen vi underholdningsjournalister får nærmest daglig:

- Åååh, dere må bare komme på premieren i kveld! Det kommer såååå mange kjendiser! Blir helt smekkfullt, dette kan dere ikke gå glipp av!

Etter 15 års erfaring som journalist, kjenner jeg lusa på gangen når en informasjonsmedarbeider ringer, enten det er fra teater, showscene, kinoene - eller som i går: Fra en TV-kanal.

Zahid Alis julekalender denne jula skulle innvies med stor kjendisfest på utestedet Hard Rock Café i Oslo. I utgangspunktet valgte vi å droppe å dra dit. Det fikk holde at vi anmeldte selve programmet, mente jeg som reportasjelder. Og sjefen min, reportasjesjef Gaute, var enig. Ola Thune og kona Haleh

Det var før det begynte å tikke inn med sms-er: "Kommer dere?"

Så var det stille en stund.

Før: "Dere MÅ komme! Ari Behn kommer! Ganske sikkert, i hvert fall... Og Tone Damli Aaberge kommer garantert, ja hun står på gjestelista, og det er garantert at hun kommer! Dessuten renner det inn med kjendiser her nå" lød reklamen.

Ok, vi får ta en kikk, mente jeg og fotografkollega Paul Weaver.

Så vi la turen til Hard Rock, fikk våre obligatoriske ølbonger (og ja, vi brukte dem) mens vi ventet på at de virkelig store navnene skulle komme.

Men: Ingen Tone. Og i hvert fall ingen Ari Behn. Mens Paul spiste seg gjennom den gratis buffeten en tre-fire-fem ganger, valgte jeg å overvåke inngangen mens jeg nippet til en doven øl.

Ligner ikke det litt på Tone, da....? Nei, gammel dame med lik pels. Men det der... Det må jo være Ari?! Hmmm, nei, kjip og slesk kar med femisveis og blomst.

Dette er altså det store problemet for underholdningsjournalister: Hvilke saker skal vi gå på - og hvilke skal vi droppe?

Jeg mener nemlig det er ganske meningsløst å gå på en fest, bare for å ta bilde av intetsigende kjendiser som ikke har noe mer å melde enn "ååååh, som jeg gleder meg til å se showet".

Yeah, right. Dere er her for gratis børst, tenker jeg.

Vi følte oss forpliktet til å ta noen bilder, siden vi uansett hadde forsynt oss av gratis øl og mat (for å være ærlig, så har jeg ikke dårlig samvittighet). Men bildene begrenset seg til Zahid Ali som ser rar ut sammen med "komiker" Herodes Falsk, Siw Anita Andersen som smiler pent og Kripos-etterforsker-som-ble-privatdetektiv-som-ble-Krips-sjef-som-ble-privatetterforsker-som-ble-TV-etterforsker Ola Thune med fruen Haleh.

I den grad det måtte være noe å skrive om, så var det at Thune viste stor interesse for løkringene, og at forsynte seg cirka tre ganger.

Og forøvrig dukket en avdanket fotballspiller opp med en venn.

Joda. Virkelig verdt å dra på.

Men sånne kjendisløgner er blitt industriens nye varemerke. Det reklameres med de hotteste navnene - og ikke minst: "De kommer garantert!".

Men jeg må ta litt av skylden for at vi i det hele tatt dro dit på min egen kappe.

For hvem er vel tjukk nok i hodet til å tro at Ari Behn kommer på en julekalenderfest? Og enhver logisk sans sier at Tone Damli Aaberge for tiden ligger lavt etter at hennes dansepartner Tom-Erik "tilfeldigvis" ble singel samtidig som ryktene om at han hadde et forhold til Tone var på det heteste.

Derfor dropper vi, kloke av skade, å dra på Falsk/Mathisens show fredag kveld.

Og det til tross for Ari visstnok skal komme dit også...

Zahid & Herodes
Herodes Falsk viser fra sin beste side, mens Zahid Ali sperrer opp øynene. Men hvor var Ari? Og Tone? (Foto: Paul Weaver/TV 2 Interaktiv)

01.des.2006 / 23:29:21

MTV-festens «Hot & Not»

thomas2
Side2 på jobb backstage i Køben - jeg er definitvt en kar som burde vært på «not»-lista med kveldens tåpeligste flir. (Foto: Tor Erling Lund)

Klikk her for alt om årets MTV-galla!

Slett ikke alt var like hot da MTV-sirkuset rullet inn i København. Det var nemlig mye not også. For da jeg dekket MTV European Music Awards sist uke, ble det et merkelig sammensurium av drita rockere, dopa rappere - og vakre popartister.

Her er oversikten: MTV-festens hot & not!


DE HOTTE:

51828-46Rihanna: Hvis Justin Timberlake var festens konge, så må Rihanna være dronning. Jeg trodde jeg hadde sett kveldens mest sexy antrekk da jeg så henne backstage i en ultrakort bling-bling-kjole fra desingeren Roberto Cavalli. Feil. For på scenen i Bella Center var Rihanna - om mulig - enda hottere i sitt bunny-inspirerte kostyme, en tettsittende body med en avklippet smokingskjorte under. Se opp for denne Barbados-fødte dama fremover. Hun er en ener på listene over verdens mest sexy kvinner, og tar innpå så det synger (bokstavelig talt) på hitlistene.

justinJustin Timberlake:
Ja, gjorde som han lovet, og tok med sexy tilbake til København. Har egentlig aldri vært noen stor fan av Justin, men det kan blant annet skyldes hans fortid som boyband-musiker og Britney-kjæreste. I dagene etter MTV-utdelingen var det to ord på københavnernes lepper. «Sexy» og «Justin». Han var kul som få med trendy dress, tredagersskjegg og snauklipt skalle. Men hvor var Cameron Diaz? Hun holdt seg klokelig i bakgrunnen (selv om ryktene hevder hun var i byen) og lot Justin sjarmere både danske piger og verdensstjerner. 1-0 til Justin for heftig utskjelling av en europeisk reporter som prøvde å gi stjernen en plastikkpupp. - Din degenererte idiot! skrek Justin. Well said.

Side2 TV: Se intervju med Justin her!

marit larsenMarit Larsen: Som en frisk høstbris fra Norge sjarmerte Marit Larsen absolutt alle hun møtte på sin vei. Selv hevder Marit at hun er «sjenert», men jeg stiller meg fullt og helt bak skamløse Petter Stordalen som dagen etter MTV-utdelingen roste Marits enorme sjarm opp i skyene. - Jeg får tårer i øynene og gåsehud! utbrøt Stordalen entusiastisk hos Fredrik Skavlan i Først&Sist. Marit Larsen snakker kanskje lavmælt og gjør ikke så mye ut av seg - men hun er en polert diamant som stråler sterkere enn mange av de internasjonale stjernene bare ved sitt vevre nærvær.

julietteJuliette Lewis: Ok, hun så ut som et middels takras med indianerfjær i håret og en tacky og alt for kort kjole. Jeg så trusa hennes to-tre ganger, høyst ufrivillig (nei, det er ikke stilig eller sexy med fulle damer som skrever). Motemessig er det rett inn på NOT-lista i ekspressfart, der ligger hun like dårlig an som Mira Craig. Men Juliette er hot og kul, rett og slett fordi hun gir blanke f…! Det var lenge stille rundt henne etter hennes banebrytende opptreden i «Natural Born Killers», men nå er Juliette på full vei tilbake, både som musiker med Juliette and the Licks og som skuespiller. Forøvrig sist sett som psykotisk eks-kjæreste i helgas «My name is Earl» på TV3.

Side2 TV: Se intervju med Juliette her!

nellyNelly Furtado: For anledningen med kort og maskulint hår og tidenes henna-tattovering stirret hun oss intenst i øynene mens hun fremførte låta «Maneater». Nå overbeviser Nelly! Bort med det søte imaget - og fram med «manne-eteren». Sveisen var så stram at den gikk James Bond en høy gang, og stilig at hun tør kombinere maskulin sveis og tattoveringer med feminin ballkjole. Nelly er banebrytende tøff!

adrienAdrien Brody: Jo mer voksen den Oscar-vinnende skuespilleren blir (nå 33), jo hottere blir han. Adrien kom til festen som en krysning av en italensk fotomodell, kvinnebedårer og moteløve. Hvem skulle tro at karen var døden nær etter en mc-ulykke for ti år siden?

charlotte tCharlotte Thorstvedt: Norske MTV er kanskje ikke den kanalen i MTV-universet som får mest oppmerksomhet. Ufortjent, med tanke på talentfulle Charlotte som utvilsomt er en av kanalens hotteste og mest sjarmerende VJ! I København tok hun pusten fra oss alle med en råkul og sexy kjole fra designeren Zack Posen, sko fra eksklusive Marc Jacobs og tilbehør fra den svenske designeren Marlene Birger. Selv om hun vandrer rundt superstjernene med verdens største naturlighet, har hun begge beina godt plantet på den norske landejorda. Du er en stjerne, Charlotte!


På TV så det polert og flott ut, men det skjedde mye rart backstage i Bella Center i København. Det kan du lese om her… Før du sjekker not-lista under.

charlotte, nelly og rihanna
Nelly Furtado, Charlotte Thortvedt og Rihanna var uten tvil MTVs visuelle høydepunkt! (Foto: Thomas Olsen og Getty Images)

...OG NOT!

flaggetUSA: - Velkommen til MTV European Music Awards, annonserte Justin Timberlake.
Amerikanske Justin Timberlake.
Deretter introduserte han sine egen landsmenn: Snoop Dogg, P Diddy, Kanye West, Timbaland, Gnarls Barkley, Cassie, Juliette Lewis, Pharell Williams, Kelis… Samt Rihanna (Barbados), Jet (Australia) og Nelly Furtado (Canada).
Hvor var de europeiske innslagene? De glimret i all hovedsak med sitt fravær. De eneste europeiske artistene som mottok pris, var de tre britiske bandene Muse, Depeche Mode og Justice vs. Simian! Og de regionale prisene (altså de beste artistene i de forskjellige europeiske landene) ble knapt viet oppmerksomhet under hovedsendingen. I stedet presterte europeiske MTV å dele ut hele to priser til showets egen vert, amerikanske Justin Timberlake.
Meningsløst.
Vi har så ufattelig mange gode artister i Europa, at vi på ingen måte trenger å kikke over dammen for å kunne dele ut priser for beste musikk i Europa. Takk, USA, for alt dere har gitt oss (med unntak av Bush, krigen i Irak og junk-food). Men neste år bør dere ha respekt nok til å bli sittende blant publikum - og la vår egen musikk få glimre.

sugababesSugababes: Gjesp. Tre veldig vakre - og veldig kjedelige - damer. Da vi møtte dem backstage, hadde ikke engang kontroll på at de hadde kommet med et nytt album (remix, vel å merke, men fra deres eget plateselskap). Sugababes burde blitt oppløst da de for n'te gang ble splittet opp i fjor. Ellers overhørte vi følgende fra jentene: «Naturlige former er det vakreste». Sier de nesten anorektiske jentene.

avidAvid Merrion: Tullebukk av en komiker som parodierte Madonna. Nå har jeg ingenting i mot å kødde med gamle Madde, men Avid Merrions opptreden var ikke mindre enn pinlig. Ta med showet ditt tilbake til off-off-off-Broadway.

boratBorat: Høstens hotteste filmstjerne bleknet under MTV-showet. I fjor ledet han sendingen fra Lisboa med glans - og var selvskreven gjest under årets København-show. Men kasakhstaneren kom aldri til Køben. Derimot avleverte han en pinlig senanse på storskjerm.

miraMira Craig: Det er blitt stille rundt vår egen Mira de siste månedene. Hun var vårens hotteste her på berget, deretter kjølnet det raskt. Hun dukket sjarmfull og sprudlende opp i Køben, og fikk oppmerksomhet fra Timbaland som var i ekstase over den norske og eksotiske ungjenta. Timbaland rabulerte i vei over kroppen hennes. - Hun har en kropp som ikke passer til lyden som kommer ut av munnen hennes, hvis du skjønner hva jeg mener… Jeg liker henne, og skal prøve å hooke opp med henne etter showet, gliste Timbaland. Joda, han er inne på noe. Men nå må Mira snart kutte ut sine hjemmehekla antrekk. Det passer dårlig på en MTV-galla. Strengt tatt passer det dårlig overalt å dukke opp med grytekluter på kroppen…

keyaneKanye West: Var nominert til beste video - men tapte. Og var utvilsomt MTV-festens dårligste taper. Mistenker at Kanye har røyka i filler sine små grå, etter at han stormet scenen mens vinnerne, Justice vs. Simian, holdt sin takketale. Kanye rappet mikrofonen fra prisutdeler Timbaland og utbrøt at prisutdelingen hadde «mistet sin troverdighet» siden han ikke vant. Nei, Kanye, det er du som mister din troverdighet! Skandalene forsatte backstage, der artisten prøvde å stjele (!) prisen fra Justice vs. Simian.
06.nov.2006 / 10:47:51

Tøff jobb

Noen trodde kanskje livet i kjendisjournalistikken var glamourøst?

Vel, det er det faktisk ganske sjelden. Jobben vår er å formidle en hendelse, og der andre deltar, blir vi observatører.

Heldigvis er det sjelden vi som jobber som kjendisjournalister blir nødt til å dekke begravelser. Å være journalist et sted der sørgende er samlet for å ta farvel med et menneske som er gått bort, er alltid en trist og vondt.

Det kan føles som man ikke har noe der å gjøre. Hvorfor skal vi dekke sorgen til andre mennesker?
51828-26
I mangel på stol og skrivebord, måtte minneordene fra begravelsen sendes fra gresset utenfor Uranienborg kirke.
(MMS-foto: Tom Hansen, Her og Nå)

Men det er en misjon med det vi gjør. Jan Werner Danielsen var en avholdt artist med mange tusen fans og følgesvenner. Det kom som et sjokk da han gikk bort, bare 30 år gammel. Mange tusen viste sin respekt for artisten ved å skrive følelsesladde innlegg på de mange kondolanseprotokollene.

Det er for alle disse menneskene, som hadde et forhold til Jan Werner og hans musikk, vi dekket begravelsen hans.

Vi forsøkte å være så diskre som mulig, jeg og fotograf Weaver. Han holdt seg på behørlig avstand og viste de sørgende respekt. Etter at kirkedørene var lukket, satt jeg meg under et tre for å sende over tekst. Vi sørget for at alle som ikke kunne være i kirken, fikk lese minneordene fra Jan Werners nærmeste.

Det var en gripende og sterk seremoni, kanskje en av de sterkeste jeg har deltatt i som journalist. Jeg har også møtt Jan Werner en rekke ganger som journalist tidligere. En omgjengelig og blid artist med en utrolig stemme.

Her kan du lese vår dekning av sørgestunden

Jeg forstår godt hvorfor Norge sørger over hans bortgang. Men han lever videre gjennom musikken sin.


Kollega Torstein Drabløs fra dagbladet.no
i aksjon med laptopen.
(MMS-foto: Thomas Olsen)


14.okt.2006 / 21:19:30

Viste sin kjærlighet...

Golden og Antonsen
Kjærlig og følsomt - komikerne Johan Golden og Atle Antonsen (Foto: Thomas Olsen)

Radarparet Johan Golden og Atle Antonsen, som til vanlig er å høre i programmet «Kommisjonen»Kanal24 (de har til og med skrytt på seg at de har reddet radiokanalen fra den visse død) trosset nedbør og fant veien til førpremieren på animasjonsfilmen «Over Hekken».

For hekken som dekorerte inngangspartiet til Vika kino i Oslo ble kraftig vannet da himmelens porter åpnet seg lørdag ettermiddag.

Resten av kjendisnorge (med unntak av herrene Antonsen og Golden - og premiereløve Benny Borg) fant trolig ikke paraplyene sine, og holdt seg hjemme.

På forhånd var det annonsert at Tone Damli Aaberge, Henriette Lien, Synnøve Skarbø, Trine Grung, Jostein Flo og Dennis Storhøi skulle ta turen.

Men nei.

For at kjendispressen ikke skulle ha kommet helt forgjeves, tok alltid festlige Atle Antonsen et kjærlig grep rundt radiomakkeren Johan Golden - og klemte og koste.

- Er det ikke sånn nye par skal posere da? undret Atle.

Joda, i og for seg riktig, det.

Johan Golden har gitt stemme til skilpadda i filmen. Noe Atle Antonsen selvsagt harselerte med.

- Dette er tidenes typecast! Johan har stemme som en skilpadde, og det er flere likhetstrekk, mente herren Antonsen.
Golden
Golden prøvde også å skryte på seg å være onkel til Bendik og Kasper (bildet til høyre) - som kom sammen med komikeren.

- Eh, han er ikke onkelen vår, altså, avslørte Bendik til fotografene.

- Joda! Hysj nå og smil til fotografen, insisterte Golden.

Sannheten? Aldri godt å vite med komikere...

(Foto: Thomas Olsen)

Mer om filmen: Spretten Tone tar en Avril
Sær side: Atle Antonsen worship page
Les om Golden her: Stand up Norge
02.sep.2006 / 17:11:51

Trøtt jobb?

Sovende fotograf 1
(MMS-foto: Thomas Olsen)

Min gode kompis og faste fotograf (og svirebror), Paul Weaver, mener det kjedeligste ved jobben er bilturer. Sovende fotograf 2

Og da særlig lange bilturer.

På mange måter kan jeg si meg enig med ham, problemet er bare at det er jeg som har sertifikat. Og ikke min britiske «mate».

Paul er også veldig (veldig!) glad i kameraet sitt. Her er vi på vei tilbake til Oslo etter en jobb på Lillehammer. Godeste Paul tviholder på kameraet, selv mens han sover...

Det hører også med til historien at Paul (tilgi meg nå, gode venn) våknet om bord på det vanvittig luksuriøse cruiseskipet «Freedom of the World» etter et fuktig VIP- og pressecruise i Oslofjorden.

Vaskehjelpen sto da og hamret løs på en sovende Paul for å få ham ut av skipet. Da hun endelig fikk liv i ham, oppdaget Paul at han hadde sovet med kameraet - igjen.

Og de siste 80-90 bildene på minnekortet husket han ikke at han hadde tatt...

Det hører vel med til historien at mitt siste minne fra turen, var at vi tok oss fram til den døgnåpne og gratis baren etter vi var ferdig med reportasjen - og at noen feststemte finner hoiet «vodka».

Jeg har fortsatt visittkortet til finnene, men tror nok aldri jeg kommer til ta kontakt...
30.aug.2006 / 21:54:44

Idol-sirkus

51828-17
I intervjusituasjon med Vivian Sørmeland. (Foto: Paul Weaver)

Side2 fulgte Idol 2006 tettest av alle norske medier.

Vi var på hver eneste semifinale, og fulgte finalerundene med ikke mindre enn to reportere, en fotograf og en vaktsjef.

Idol-sirkusSom bildet til høyre viser, var medieopperksomheten stor rundt deltakerne som måtte forlate sirkuset - her er det Siri Helene som blir stemt hjem.
(Foto: Paul Weaver)

Til neste år blir det en ny runde med Idol-moroa. Vi kommer garantert til å dekke også neste års Idol tett og grundig! Følg med...

I mellomtiden kan du lese mer om Idol 2005 på våre egne Idol-sider (de finner du her), eller se våre mange timer med gratis videoreportasjer på Side2 TV - som du finner her
30.aug.2006 / 18:10:08

Skrekk og gru...

51828-5
Anne Martha og Lordi (Foto: Thomas Olsen)

Dette er kollega Anne Martha Gjerpe Bekkedal på jobb...

Vi hadde satt oss fore at vi skulle gjøre en sak på de finske Melodi Grand Prix-vinnerne - monstrene i Lordi.

Anne Martha fikk den utrivelige oppgaven med å få nærkontakt med monster-rockerne. Etter bildet var tatt, hadde hun en ting å si:

- Fy faen. De draktene er ikke vasket på flere måneder... Jeg har aldri opplevd en sånn stank før!


Så da vet du det. Ikke bare er de vanvittig stygge. De stinker også.
30.aug.2006 / 17:26:10

Intervju med en morder

Intervju med en morder
Intervju med Petterson i Sollentuna. (Foto: Anders Kallersand)

Den gamle fyren ved siden av meg, er Christer Petterson. Han er mannen som erkjente å ha drept Sveriges statsminister Olof Palme.

Dette var det siste intervjuet han noensinne ga. Noen måneder etter denne samtalen, som fant sted på en MacDonalds utenfor Stockholm sentrum, døde Pettersson av hjerneblødning.

Han var en utrolig spesiell fyr å intervjue, ganske fascinerende å snakke med. Selv om han var sterkt preget av et langt liv som tung alkoholiker og narkotikamisbruker, hadde han en god del spesielle betrakninger på livet - og verden.

Og han var skremmende... Å møte blikket hans var ikke som å møte blikket til andre mennesker. Han så rett gjennom meg, og hadde et tomt og knallhardt blikk. Skulderen hans hang ned på den ene siden etter en fallulykke en tid i forveien av intervjuet.

Selv om han innrømmet drapet på Olof Palme, ble han senere frikjent av retten for drapet. Dermed tok han trolig med seg sannheten om et av Skandinavias mest oppsiktsvekkende attentat i graven.

- Vi får se om sannheten noensinne blir kjent, var det siste han sa til meg, før han sendte et ertende blikk og åpnet en pils sammen med drikkekompisene.

(PS: Noen vil kanskje mene at det er å gå for langt å kalle Petterson en morder, ettersom han faktisk ble frikjent for drapet på Palme. Men det hører med til historien at Petterson ble dømt for et knivdrap på 70-tallet etter en brudulje med en dopkompis...).
30.aug.2006 / 17:18:48

Idol-turné

19042006
Helitur over Sognefjorden med idolene (MMS-foto: Thomas Olsen)

Slik så det ut da vi reiste på turné med idolene Aleksander og Marita. Aleksander vant jo som kjent hele Idol - og han var en svært populær fyr på turnéen. På bildet flyr vi helikopter over Sognefjorden.
Se videoen fra helikopterturen med idolene her

Litt flere helibilder (vi takker jo ikke nei til gratis flytur, må vite!)
heli_portrett51828-8
På krimjobb med TV 2... ...og uten dører på vei til Fr.stad

30.aug.2006 / 17:00:35

Fra innspillingen av musikkvideoen til Big Brother-Carina

03072006
Thomas og Carina. (MMS-foto: Carina Dahl)

Her tar jeg og Big Brother-Carina Dahl en pause under innspillingen av hennes første musikkvideo.

Location var idylliske St Hanshaugen i Oslo, og været var supert!

Videoen kan du se eksklusivt på Side2, som filmet, produserte og hadde regien på musikkvideoen sammen med TV 2s Sonen.

Carina var nylig i en bilulykke, men kom heldigvis fra det med skrekken. Ryktene sier også noe om flytting... Men vi sier ikke hvor eller hvorfor! ;-) Les om det på Side2 etterhvert.

Vi ønsker Carina lykke til med kjæresten Anton (som hun møtte i BB) og med musikkarrieren!
30.aug.2006 / 16:46:31

På jobb i berg-og-dalbane...!

På jobb i berg-og-dalbane...!
Thomas og Øyvind skytes avgårde. (Foto: Tusenfryd)

Mye rart man gjør i denne jobben - her er kollega Øyvind Bakke (mannen med skjegget og det fortvilte ansiktet) og jeg på tur med Tusenfryds SpeedMonster. Det gikk fort. Veldig fort. Og videokameraet måtte surres fast med gaffatape før vi fikk kjøre. Men det ble moro... Og en voksen mann skrek.
Se hele det hysteriske videoinnslaget her!
29.aug.2006 / 14:37:38

februar 2007
ma ti on to fr
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27
28
hitsimg