TV2Side2

F den mannen av skjermen

madcon553270i
KLEINT: Tshawe (t.h) og Yosef i Kan du teksten?.


Ok, TV 2.

Jeg har skjnt det. Realitydeltakere som vinner en programserie, fr ogs sitt eget program p TV 2. Det er vel knapt nok tall for hvor mange tragiske realityskjebner som n str og leder sine egne triste realityshow p kanalen.

Mulig det er vanskelig rekruttere gode programledere i dette landet, hvorfor ellers tas folk rett inn fra gata for lede et program i prime time?

Men finnes det ingen grenser? Hvor er kvalitetskontrollen?

Sist ut i katastrofale programledere, finner vi den ellers svrt s sjarmerende, musikalske og rytmiske Tshawe Baqwa. Han danset seg inn i nordmenns hjerter i programmet Skal vi danse. Sjelden har en ikke-kjendis (ja, la oss vre rlige, hvem i all verden ville kalt ham kjendis fr han dukket opp p parketten?) kommet s til de grader gjennom skjermen.

Selv min faste kvinnelige leser p 53 r i Nordkjosbotn, som aldri har hrt p noe annet enn Ole Ivars, forteller at hun vrikker p hoftene nr Tshawes og Yosefs siste hiphop-lt spilles p harrykanalen P4. Og at min mor vurderer kjpe siste albumet til MadCon, sier vel sitt om hvilken effekt hoftevrikkingen til Tshawe hadde p middelaldrende kvinner.

Vel fortjent, spr du meg.

Men: Det burde stoppet der.

N har jeg lidd meg gjennom to programmer av Kan du teksten? med Tshawe og makker Yosef. Og sjelden har jeg sett strre makkverk p norsk tv. Etter en runde med det som best kan kalles student-tv, kjenner jeg et akutt behov for innta beroligende midler i flytende eller pilleform.

Dessverre skriver ikke norske leger ut Valium p grunn av diagnosen tv-angst. Selv om de kanskje burde.

Bedre blir det ikke med TV 2s fullstendige mangel p gangsyn. Hr bare hva prosjektleder Kari Hansmark uttalte til sitt eget nettsted like fr frste program gikk p lufta:

- Jeg tror faktisk dette er den beste programlederdebuten jeg har sett.

Hansmark kan umulig ha sett samme program som meg.


For det frste er hele konseptet et drlig rip-off fra TV 3-suksessen Singing Bee (de har i det minste en sjarmerende programleder).

Langt verre (og da mener jeg LANGT VERRE) er programlederprestasjonene. Det er s pinlig. Det er s kleint. Og det er s ufattelig dryt.

Hvorfor skal to voksne menn sette seg ned p kne og imitere sanglta mens deltakeren synger? Why, o'why? Og kjre TV 2, hvem i all verden skriver vitsene til radarparet Tshawe/Yousef? En vernet bedrift?

Replikker fremfres fullstendig uten sjarm, programlederne klner langt utover det som m kunne sies vre akseptabelt selvfor et dryt nachspiel og innpakningen er attptil teknisk drlig.

Greit.

S er det ille. Men er det Tshawes feil? Nei, TV 2 fr ta skylda sjl. La n proffer gjre jobben som programledere, og la realityvinnere f med seg en pen sjekk og en pokal.

Og la det for guds skyld bli med det!
23.apr.2008 / 21:44

Denne kjendisen vinner

Skal vi danse-gjengen
Jeg har bestemt meg.

Over de siste månedene, har jeg fulgt programserien "Skal vi danse" tett sammen med to av mine kollegaer i Side2.

Vi har småkranglet litt om hvem som kommer til å vinne, men aldri sagt hvem vi syns bør vinne.

For vanligvis pleier jeg å ta avstand fra hvem som bør vinne i forskjellige konkurranser jeg dekker, ettersom jeg faktisk møter disse menneskene når jeg er ute på jobb. Da kan det lett bli kinkig hvis jeg har dømt vedkommende nord og ned på forhånd...

Under årets Idol bestemte jeg meg for hvem som var min favoritt først to timer før finalen, da kunne jeg ikke holde tilbake lenger. Det er nærmest et menneskelig innstinkt å velge sin favoritt. Verne om sine "favorittbiter", som det heter i Twist-reklamen.

Da jeg sto i Oslo Spektrum, som stadig ble fylt med entusiastiske Idol-fans, grublet jeg over hvem som ville kle rollen som "Norges nye superstjerne" best.

Jeg syntes stemmen til Jonas var rå. Men Aleksander hadde X-faktoren. Han var mer sjarmerende, og langt mer salgbar.

Som en tabloidhai, satte jeg min lit til "underdog-en" Aleksander. Ikke bare av pressekyniske årsaker (ja, selvsagt drømte vi om seiersbildet med Aleks og Vivian), men rett og slett fordi jeg trodde han ville nå et bredere publkum. 

Og Aleks han vant, trolig med Idol-historiens knappeste margin - og satte i et jubelhyl på pressebenken i Oslo Spektrum. Ikke bare pinlig sett i etterkant - det var kjempepinlig. Thomas (daværende 30-åring) og et par tusen tenåringer hylte.

Men heldigvis: Det gjorde ganske mange andre journalister også.

Nå er det altså "Skal vi danse" som gjelder. Fredag kveld er det semifinale, og tre kjendiser med dansepartnere skal knive om en plass i finalen neste uke. 

Denne gangen skal jeg allerede nå si hva jeg mener, og ikke vente til jeg står der i studioet to timer før sending neste fredag.  

Jeg har funnet min vinner.

Vel å merke kommer jeg ikke til å bruke Side2s mobiltelefon-budsjett på å sende stemmer, men jeg kommer til å smile litt ekstra hvis "min" kjendis vinner.

Først og fremst tror jeg ikke Susann Goksør Bjerkrheim når helt opp. Hun er ei super dame og en av våre største håndballspillere (i hvert fall i min levetid). Men i konkurranse med en velpolert kjendisbabe og en (hittil) nærmest ubeskrevet kjekkas og storsjarmør, faller hun gjennom.

Jeg tror kort og godt at Susann ikke vinner. Jeg tror ikke hun kommer til finalen engang.

Da står vi igjen med unge og supersjarmerende Tone Damli Aaberge. Og superkjekke Kristian Ødegård.

Og jeg tror nok Tone må bite i det sure eplet - mens Kristian stikker avgårde med seieren i hele sulamitten.

Hvorfor?

Jo, for selv da Tone var alle guttas favoritt i Idol, ble hun kastet ut. Hun klarte aldri nå helt opp, selv om hun flørtet hemningsløst med kameraet.

Så hvorfor røk hun ut den gangen? Fasiten er enkel: For hvis du ikke har med deg jentene, så vinner du ingenting i dette landet.

Du kan være så sjarmerende du bare vil, la tunga leke med leppene mens du ser kokett i kameraet, men ingen gutter jeg kjenner tør stemme på ei sånn jente så lenge kjæresten sitter ved siden av...

Jeg tør i hvert fall ikke!

Tør du...?


Fotnote: Denne bloggen handlet om hvem jeg tror kommer til å vinne. Men sier altså ikke noe om hvem jeg håper vinner...

16.nov.2006 / 22:48

Ukens opp- og nedturer

Skråblikk på uka som gikk

OPPtur

Denne uken kom meldingen av Frøken Norge, Tonje Elise Skjærvik er blitt singel. Den smellvakre 18-åringen fra Åfjord nådde riktignok ikke opp i Miss World-konkurransen, men vi tviler ikke et sekund på at hun når til topps hos gutta her hjemme på berget nå som hun er ledig på markedet. Opptur for single og håpefulle gutter.

 

Kronprinsparet har tatt til fornuften etter kritikken om at de sløser for mye – samtidig som de snakker så engasjert om verdens fattige. Nå har de tatt første steg mot en noe mer sparsommelig livsstil, ved å velge å fly businessklasse fremfor førsteklasse når de er på langreiser. Ved å snobbe (litt) ned, nærmest halverer de reiseutgiftene – og sløsingen. Opptur at de viser moderasjon, men de har fortsatt langt igjen!

 

Britney Spears ga ektemannen Kevin Federline marsjordre denne uka. Det var ikke et minutt for tidlig! Kevin har oppført seg som en slask og en tulling fra dag én, og har vært en betydelig bidragsfaktor til Britneys forfall. Samme dag som hun leverte inn skilsmissebegjæringen, strålte hun ny og sexy i talkshowet til David Lettermann. Forhåpentligvis er hun på vei tilbake – etter to lange år i dvale og forfall. Det vil være en opptur!

 

Den norske MTV-sjefen jobber for å få verdens største musikkprisutdeling, MTV European Music Awards, til Oslo. Vår knøttlille hovedstad (sett i europeisk sammenheng) er ikke akkurat en arena som overbrukes ved store happenings. Det er en opptur at noen jobber for å få satt Oslo på kartet – også i internasjonal musikksammenheng.


 Husker du sangen? ”Her kommer Julius som alle vil se… Han svinger seg i toppen av et tre…” Den aldrende helten fra Barne-TV, apen Julius, ble pappa natt til søndag. I den glade nyheten ble det også opplyst at han brukte to sekunder på ”hendelsen” som gjorde hans kjære Dixi gravid. Opptur at enda en kjendis er blitt pappa, men nedtur for Dixi at seansen ble i korteste laget.

NEDtur

Kjære, vakre, supre Samatha Fox… Snakk om nedtur. Jeg fant fram den gamle plakaten jeg hadde hengende på gutterommet på åttitallet, krøllet den sammen, og pælmet den da jeg fikk høre at hun dukket opp drita full til møtet med TV 2s ”Gylne Tider”. Det ble en nedtur for alle oss som var unge gutter i hennes glansdager, en ekstra stor nedtur at sexsymbolet så til de grader har forfalt og ødelagt sitt sexy image.

 

Kåre Conradis intime og pikante nakenbilder av seg selv og kjæresten Mariann Aas Hansen fremdeles dukker opp på forskjellige nettsteder. Det må være guffent og slitsomt for kjendisparet. Sist det skjedde, var tidligere denne uka da en ”kreativ sjel” hadde laget en video med nakenbildene. Nedtur at pubertale tullinger med hjemme-PC ikke kan respektere kjendisenes privatliv.

 

”Disse er utro på julebordet” skrev Side2 i uka som gikk. Nedtur å bli minnet på den syndefulle julebordssesongen står for døra. Strenge advarsler er allerede oversendt min kjære (som til overmål bor i Bergen). Men opptur at hun ikke passer inn i noen av kriteriene for ”typisk utro”, ettersom hun verken er mann, har vært gift lenge eller vokste opp på 70-tallet.

 

Julerushet er for lengst i gang. Jeg får frysninger på ryggen og blir kraftig provosert av handelsstandens stadige fremskyvning av jula. Snart står nissen på Egertorget i juli og deler ut flyere med tilbud på juletrepynt. Det er ikke bare en nedtur, men en skandale…

 

Norske Yasmin Garcia kunne onsdag vunnet den spanske utgaven av Top Model. Hun var én av tre finalister! Men de spanske TV-seerne må ha vært kraftig ruset på sangria, for konkurransens vakreste og utvilsomt beste kandidat, Yasmin, ble stemt ut. Ukas TV-nedtur.

10.nov.2006 / 11:27

Derfor sprakk Aylars suksess

DISKUTÉR GLAMOURBØLGEN NEDERST I BLOGGEN

- Hei, jeg heter Rosa Panterina og jeg er glamourmodell.

Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har hørt den replikken det siste året - en eller annen oversminket jente med unormalt stort brystparti som elger seg innpå en kjendisfest i håp om å bli fotografert av kjendispressen.
aylar
De kaller seg modeller, men jeg har aldri sett dem i en reklamekampanje, på en catwalk eller i et kvinneblad.

Til nød har de kanskje kastet klærne i et harry herreblad. Uten at jeg syns de kan rekke fram hånden og presentere seg som "modell" av den grunn.

For å forstå denne bølgen av puppedamer med et vanvittig oppmerksomhetsbehov som renner ned dørene på enhver kjendisfest (og i ethvert herreblad), må vi spole nesten to år tilbake i tid:

Jeg skrev de aller første sakene om Aylar Lie - lenge før hun ble noen kjendis. I løpet av tiden jeg jobbet i Se og Hør, skrev jeg artiklene der hennes pornofortid ble avslørt og at hun ble kastet ut av Frøken Norge-konkurransen.

Deretter gikk det slag i slag med frøken Lie. I motsetning til mange andre som havner i skandaler i mediene, lot ikke Aylar seg knekke.

Det tok kort tid før hun hadde sin forretningsplan klar.

Jeg husker godt første gang jeg hørte ideen hennes - da hun introduserte meg for ordet "glamourmodell". Det var det hun ville bli - hun ville bruke Frøken Norge-skandalen til å gjøre karriere.

Jeg hadde aldri trodd da jeg hørte ordet glamourmodell før første gang at dette innen kort tid skulle bli et begrep på alles tunger.

For nå virker det som om enhver jente som har lagt seg under kniven hos en plastikkirurg kaller seg glamourmodell.

Aylar startet en bølge - eller en boble om du vil. Det er ingen tvil om at Aylar hadde forretningsteft, men nå har hun blåst ballongen til bristepunktet.

Les saken om glamourboblen som sprekker her

Denne uken kom sannheten for en dag: Tre modige eks-modeller tok steget helt ut - og fortalte hvordan denne industrien egentlig er. En industri full av svarte penger, sexpress og narkotika.

Her kan du lese intervjuet med eks-modellene

Hele glamourindustrien handler nå om å date de mest kjente gutta og om å være involvert i flest mulig skandaler.

Derfor  kunne ikke denne industrien vare særlig mye lenger. Boblen har sprukket. Aylar ble for grådig, og ville ha en finger med i alt. Nå driver hun som modellmamma, artist, pokerspiller og gud vet hva.

Kanskje vi nå kommer tilbake dit hvor vi kan stryke ordet glamour - og der modeller er (relativt) normale jenter som jobber på catwalken eller i motemagasiner og er et noe sunnere forbilder enn plasikkjentene i glamourbransjen.

Hvorfor har vi godtatt tittelen glamourmodell, egentlig? Si meg - når alt kommer til alt, er ikke hele denne industrien egentlig det vi engang kalte mykporno?

Mykpornoen ble såvidt meg bekjent aldri kalt glamourøs...

Hva mener du? Del dine meninger i kommentarfeltet under.

Klikk her for å gå til blogg-forsiden
11.okt.2006 / 10:55

Hollywoods verste mdre!

mammaer
Uff. Tenk om en av disse tre var din mamma! (Foto: Side2 arkiv)

De er flinke til å lage skandaler - og for sladderpressen blir ikke dagen den samme uten...

Men hvordan er de å ha som mødre?

Det er særlig tre kvinner, som også er godt kjent for oss i lille Norge, som vel kvalifiserer til tittelen «Hollywoods verste mødre».

Debatten raser på internasjonale blogger - nå inviterer vi norske lesere til å si sin mening her på Side2s kjendisblogg.

Vi spør: Hvem av disse tre «praktmødrene» er Hollywoods verste?

Anna NicoleAnna Nicole Smith: Ble gravid med en paparazzifotograf (!) og fødte forrige uke. Anna Nicole hadde sønnen Daniel fra tidligere.

TILLEGG: Etter at dette blogginnlegget ble skrevet, døde Daniel av hjertestans da han besøkte moren på sykehuset. Han hadde lenge vært narkotika- og alkoholmisbruker, men talspersoner for Anna Nicole hevder dette ikke var skyld i dødsfallet.

Stakkars gutten fulgte mamma gjennom skandale etter skandale. Først var hun «eksotisk» danser (eller stripper som vi kaller det), utbrettspike i Playboy før hun roet seg ned (øh) og giftet seg med 62 år eldre J. Howard Marshall. Sønnen Daniel har også fulgt den endeløse rekken av rettssaker om arven etter oljebaronen. På toppen av det hele, har han måttet se mammas skandaløse opptreden i det sinnsyke realityprogrammet «The Anna Nicole Show» - trolig noe av det mest tilbakestående som noensinne er sendt på TV (faktisk enda verre enn Big Brother).

Det kan ikke ha vært særlig greit å være Daniel!

britneyBritney Spears: Heller ingen drømmemamma. Hun har klart mirakelet å forvandle seg fra en sexy og beundringsverdig popprinsesse til en surrete og fallert eksstjerne. For tiden verserer en privat hjemmevideo på internett - der Britney sitter og snøvler og prater om tidsreiser! Er hun full eller dopa? Nylig skiftet hun bleie på sønnen i en eksklusiv butikk. Og til stadighet «mister» hun sønnen Sean i gulvet eller dulter hodet hans borti skarpe gjenstander. Britney er blitt et prakteksempel på hvordan man ikke skal bære sønnen sin. Til og med barnevernet har gransket den fallerte stjernen og småbarnsmoren. Ikke så rart, kanskje, når man ser avslørende videoer av hvordan Britney gang på gang er i ferd med å miste sønnen. Hun er også tatt på fersken mens hun kjører rundt med en usikret baby i bilen, og ved en anledning ble lille Sean Preston liggende alene i stekende sol. Nylig ble hun heldigvis observert mens hun kjøpte diverse sikkerhetsprodukter for babyer for 10 000 kroner. 

Vi får håper hun kjøpe styrthjelm til stakkars Sean, så han slipper å få varige hodeskader av sin slepphendte mamma.

FOTNOTE: Tirsdag kveld ble Britney mamma - igjen... Vi får håpe hun har lært av sine feil med Sean Preston...

CortneyCourtney Love: Hvis du blir flau av at dine foreldre skal gi deg en klem foran klassekameratene, bør du tenke om igjen. For Courtney - det er moren sin, det! Snakk om å leve livet helt på kanten - med narko, fyll og blotting på riksdekkende TV. Man kan jo også tenke seg hvordan det føles for datteren Frances Bean å vite at mamma brukte heroin de første månedene av svangerskapet. Til overmål snakket hun ut om det i Vanity Fair. Oppslaget førte til at barnevernet hentet Frances. Det var i -92, men etter kort tid fikk Courtney tilbake datteren. Etter selvmordet til Kurt Cobain har det gått i nedoverbakke for Courtney (skjønt nedover og nedover, har hun noensinne vært på høyden?). I 2003 hentet barnevernet nok en gang Frances - på grunn av Courtneys omfattende narkotikamisbruk og gjentatte rettssaker. I 2005 fikk hun datteren tilbake, men det spørs vel hvor lenge det vil holde. Hun blir stadig fotografert på vei inn og ut av rehabilitering...

På tide å bli nykter, Courtney?

Kom med din mening om Hollywood-mødrene i kommentarfeltet under.

Hilsen Thomas

02.sep.2006 / 18:58

Velkommen!

Thomas og øglaHei - og hjertelig velkommen til min blogg!

Jeg er reportasjeleder og journalist for TV 2 Nettavisens Side2, der jeg har ansvaret for dekningen av kjendis, kongelig og Side2 TV.

På denne bloggen skal jeg la dere ta del i det daglige arbeidet vi gjør her på Side2. Etterhvert vil det komme bilder og artikler som gir et lite skråblikk på kjendis- og underholdningsjournalisters hverdag.

Ser også fram til å dele ut både spark og sleivspark til kolleger, kjendiser og andre som måtte finne det for godt å gjøre noe dumt. ;-)

Jeg har vært i bransjen helt siden jeg var tenåring, da jeg begynte i lokalavisa Østlandets Blad som 15-åring. Deretter har jeg vært innom alt fra lokal-tv og lokal-radio, flere lokalaviser og frilanser for forskjellige riksmedier, før jeg ble undersøkende og oppsøkende journalist for politi- og krimmagasinet Etterlyst.

Etter noen spennende år der, jobbet jeg fire flotte år i tabloidjournalistikkens bestemor - Se og Hør. Der jobbet jeg både med de såkalte krim- og skjebnesakene - samt med kjendiser og kongelige. På krimsiden jobbet jeg med noen av de mest gruoppvekkende drapene som ble begått både i Norge og Europa de fire årene jeg var der.

Noen av de mest kjente krimsakene jeg jobbet med, var trippeldrapet på Geilo, drapspastoren Helge Fossmo og gjengkrigen i Oslo.
Skuddsikker
Skuddsikker vest er ikke vanlig arbeidsredskap for kjendisreportere, men måtte av og til tas i bruke da jeg jobbet som krimreporter. Her er jeg på jobb sammen med en kollega i Stockholm, der vi lagde en større dokumentar som den russiske mafiaen.

Jeg dekket også de kongelige tett, både kongelig kjærlighet, bryllup og barnefødser. Et minneverdig øyeblikk var da jeg tok det aller første bildet av Ari og Märtha sammen. Da var de helt ferske kjærester, og bildet gikk Europa rundt. Det har vært spesielt morsomt å følge prinsessen og hennes kjære forfatter gjennom alle disse årene.

En annen episode med de kongelige jeg husker godt, var en tidlig morgen da vi fikk melding om at kronprinsen hadde forlovet seg med Mette-Marit. Folk løp som skremte høns ut av redaksjonen, jeg likeså, og sov knapt de påfølgende døgnene. I høstkulda og regnet ventet vi på de nyforlovede. Resultatet ble mange fine bilder - og en lungebetennelse.

Desember 2004 meldte jeg overgang - og gikk fra å være ihuga oslogutt til å bli finnmarking... NRKs distriktskontor i Vadsø kunne by på nye utfordringer, men den største utfordringen skulle vise seg å være mørket og kulda der oppe i nord.

På den positive siden: Kongekrabbe koster kun kr 50,- for kiloen (mot vanvittige 400,- i Oslo!)

En særlig spesiell sak jeg dekket der oppe i nord, var avsløringen av en asylsøker som hadde planlagt å sprenge et Widerøe-fly over Varangerfjorden. Det var noen ekstremt hektiske dager, og innslag skulle lages både til riksnyhetene og distriktsnyhetene... Jeg var blodfersk som NRK-reporter, og hadde knapt lært å redigere, før jeg måtte levere det første innsalget til riksnyhetene. Og jeg hadde ti minutter på meg...

Sommeren 2005 startet jeg som journalist og vaktsjef i TV 2 Nettavisens innenriksavdeling, og dekket både stort og smått landet rundt, før jeg etter drøye seks måneder flyttet inn i det rosa rommet til Side2.

Noen vil kanskje mene at den viktigste erfaringen jeg har tatt med til Side2, stammer tilbake til tida da jeg var redaktør for russeavisa på Oppegård Videregående...

Her kan du lese artiklene jeg har skrevet for Side2

Vennlig hilsen Thomas. :-)

Gruvereportasje
Her er begrepet «gravende journalist» tatt litt vel langt. På reportasje dypt nede i Kongsbergs gamle sølvgruver på jakt etter livsfarlig sprengstoff fra krigen. Der nede feiret jeg faktisk bursdagen min... Og rapellerte over 100 meter ned i mørket med tre brukne ribbein.

Flere blogg-posteringer:
Kjendiser som stinker
Fotograf på «jobb»
Morderisk blikk
Idol-sirkus
Ikke så vakre
Bli med på turne
Frekk musikkvideo-innspilling
Skrekkelig jobb!

02.sep.2006 / 18:56

Ikke spesielt vakkert reportasjeteam

51828-7
(MMS-foto: Line Victorias blogg)

Line Victoria Husby, som leder Quiz-program sammen med Pia Haraldsen på TV 2, slo av en prat med meg og fotografkollega Paul Weaver. Dermed endte vi på bloggen hennes... Ikke videre vakkert syn.
Her er bloggen til Line Victoria (verdt et besøk!) 
30.aug.2006 / 17:43

april 2008
ma ti on to fr l s
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22
23
24 25 26 27
28 29 30        
             
hits