TV2Side2

Ikke plag denne damen

mette-marit
Mette-Marit liker ikke å svare på spørsmål. (Foto: Paul Weaver/TV 2 Interaktiv)

Jeg mistenker norske politikere, næringslivstopper og maktpersoner for å misunne det norske kongehuset.  

For hvor ellers kan du jobbe i verdens mest profilerte yrke, attpåtil betalt av folket over skatteseddelen, og nekte offentligheten innsyn i hva du driver med?  

Forrige uke beskrev avisa VG hvordan kronprinsparet gjennom Dagbladet-redaktør Hege Duckert har rekruttert profilerte kjendiser og mektige journalister til å bli del av deres innerste vennekrets.  

Rundt middagsbordet på Skaugum skal fintfolk som Anders Giæver, Hege Duckert og Fredrik Skavlan - for å nevne noen - ha samlet seg til hyggelig lag.  Hva de har snakket om, får bli opp til hver enkelts fantasi å avgjøre.

fredrikJeg, for min egen del, tviler imidlertid sterkt på at Mette-Marit samler kjendiskommentatorer og programledere rundt middagsbordet for å snakke om snøen som falt i fjor.  Det minner om samrøre – og et kongehus som mest av alt ønsker å ha makteliten i sin midte.

(Fredrik Skavlan er innlemmet i det gode selskap. Foto: Scanpix)

Kongehuset har i dag ingen utøvende makt, i hvert fall ikke konstitusjonelt. Men hvilken makt de har gjennom sin vennekrets, er det ingen som vet.  Derfor er det en god og viktig avsløring avisa VG har gjort, ved å gi oss et innblikk i en ellers lukket forsamling av eliteskribenter og steinrike snorklippere.  

Jeg har som journalist i flere riksdekkende medier fulgt kongehuset, og da særlig de unge kongelige, tett i drøye sju år.  Det forbløffet meg i begynnelsen hvor selektive kongehusets medlemmer er med hvilke journalister de snakker med – og hvilke spørsmål de velger å svare på. Arrogansen er til å ta og føle på.  

I dag er forbauselsen forlengst erstattet av forskrekkelse.  

For mens enhver annen maktperson er prisgitt journalistenes og medienes nåde når de måtte befinne seg midt i stormens øye, er det fullstendig andre regler som gjelder for en kongelig.  

For kongehusets representanter foretrekker å snakke med mikrofonstativer. Altså pent antrukne journalister som smiler, holder frem en mikrofon, og helst ikke stiller spørsmål utover ”Har kronprinsessen hatt en fin dag?” 

Takket være sin møysommelig bygde maktallianse med medienes selvutnevnte spydspisser, slipper kongehuset – og særlig kronprinsparet – å svare på kritiske spørsmål.  


I den grad slottet svarer på spørsmål, er det via informasjonssjef Astrid ”ingen kommentar” Versto (bildet, under). Ingen annen informasjonsavdeling i en norsk institusjon eller bedrift har svart med flere ”ingen kommentar” enn Astrid Versto. astrid

Her kan du lese en normal samtale med slottets informasjonssjef

Og skulle de unge kongelige selv finne det for godt å meddele et budskap til folket, så har de allerede flere etablerte kanaler inn i de største redaksjonene gjennom en flokk hoffnarrer som mer enn villig selger sin journalistiske integritet i bytte mot en invitasjon til Skaugum.  

Se bare det første intervjuet Mette-Marit ga til Dagbladets Hege Duckert. Under tittelen ”Kronet med hell” i Magasinet stilles ikke så mye som ett kritisk spørsmål til kronprinsessen. Hele reportasjen er regelrett blottet for reflekterte observasjoner.

 

Derimot snakker kronprinsessen fritt og uhemmet i spaltemeter etter spaltemeter om hvor engasjert hun er, mens skribenten fra ett av Norges største trykte medier bruker sin tilmålte tid til å videreformidle hurrarop og kronprinsessens selvskryt – og ikke minst bruker journalisten spalteplassen på å fortelle hvor flott det er å få sitte i limousinen sammen med selveste Mette-Marit. 

 Her kan du lese hele intervjuet

Spør gjerne Mette-Marit hva hun syns om vinteren i Nordmarka, fremmede menneskers romantiske kyssing i slottsparken eller hva hun drømmer om (noe som for øvrig er en tur til Mongolia, står det å lese i Magasinet).  

Men spør henne hva hun syns om den pinlige avsløringen rundt hennes rekruttering av mektige venner, så blir du avfeid med smil og latter. På samme måte du vil bli avfeid uansett hva du måtte spørre om av ”ukorrekt” karakter.  

Det siste skjedde senest i går, da jeg og fotograf Christian Borge Rief ble møtt med latter bak sammenbitte kronprinsessetenner da vi stilte henne direkte spørsmål om venne-avsløringene i VG.  Spørsmålet falt på ingen måte i god jord. Mette-Marit endret retning på den røde løperen, mens slottets informasjonsansvarlig syntes åpenbart spørsmålet var såpass frekt, at han besvarte den ubehøvlede 51828-65oppførselen med et knuff.  

Enkelte royalister har via epost meddelt meg at de syntes knuffet var en alt for mild reaksjon, samt at de oppfordrer kronprinsessen til å markere sin mening om kritiske spørsmål i fremtiden med et velrettet spark i undertegnedes underliv.

(Maria Bonnevie, bildet over, er innlemmet i det gode selskap. Foto: Scanpix)

Hvis hun følger oppfordringen, vil hun i så fall foreta ballesparket med et par Gucci-sko til den nette pris av 6.000 kroner. Betalt av skattebetalerne.  

Og der er vi tilbake ved kjernen, fordi:  Hvorfor skal ikke en institusjon som slottet – som fullt og helt finansieres med dine og mine skattepenger – besvare spørsmål som også er av pinlig art?  

Og er det ikke betimelig at VG, Side2 og andre medier faktisk stiller spørsmålstegn ved hvordan kongehuset bygger sin fremtidige makt på en moderne grunnmur av store og innflytelsesrike medier? 

 Har faktisk ikke du og jeg et krav på å få vite om tilsynelatende hemmelige brorskap og meget påfallende vennskapsbånd som kan være med å påvirke både folkeopinion og konstitusjon?  

Tydeligvis ikke.  

Mette-Marit fortalte selv i et intervju med kvinnebladet Elle nylig at hun har lært av sin ektemann at hun ”ikke trenger å svare på hypotetiske spørsmål”.  Problemet er bare at der i gården svarer man heller ikke på konkrete spørsmål.  

I hvert fall ikke så lenge vennekretsen består av mektige hoffnarrer og kongepudler…

hege duckert
Hege Duckert sammen med sine royale venner.


SI DIN MENING UNDER. Bloggeieren forbeholder seg retten til å fjerne usakelige innlegg. Injurierende innlegg blir uten unntak politianmeldt.
06.des.2006 / 14:21

Kommentarer:
Postet av: Simen Askjer

Fabelaktig Thomas. Fabelaktig!
Det er en fryd lese.
Intet mindre.

06.des.2006 @ 15:26
URL: http://simen.mobilblogg.no
Postet av: GI

Det er p tide avskaffe monarkiet. Kritikken av vrt neste kongepar og deres vedheng sveiser dem bare tettere sammen, og det kan vi ikke ha noe av. Fjernes monarkiet s opplses ogs denne eliten.

Sponheim for president!

06.des.2006 @ 15:32
Postet av: Gustavo

Hmm. Lenken til Dagbladet-Duckerts hoffintervju virker ikke. Er ogs denne artikkelen fjernet av konge-fjaskerne i annonsesexbladet?

06.des.2006 @ 15:53
Postet av: Nina

Fantastisk godt skrevet, Thomas! Modig publisere det alle tenker;)

06.des.2006 @ 15:59
Postet av: Reidar

Flott. Du tar tyren ved hornene, noe jeg syns er veldig bra. For hvorfor skal denne familien leve fett p vre (skattebetaleres) midler?
Hvorfor i pokker skal MetteM kunne g i sko til kr 6.000 for paret, BETALT MED MINE PENGER! nr jeg ikke har rd til kjpe meg et par ecco sko engang.

Nei, kongehuset kan vi kvitte oss med.

06.des.2006 @ 16:01
Postet av: trampe

Det tar lang tid mellom hver gang man fr lese kritikk av kongehuset i mediene her i landet. Dette var herlig lesning.

Vive la republique!!

06.des.2006 @ 16:03
Postet av: Olavson

Vi har hatt og har i dag en Konge det str respekt av, den neste som str for tur og Kjerringa hans har vi ikke bruk for, det klarer de med sin oppfrsel gi klart uttrykk for, s mtte de aldrig komme i possisjon til kalle seg Konge og Dronning.

06.des.2006 @ 16:05
Postet av: Eirik

Jeg er glad jeg ikke er kongelig. Det er s mange smlige forstsegpere i verden som skal tjene penger p disse stakkars menneskene som jobber MYE mer enn det du og jeg gjr!
Hvor mye har de ikke ofret for representere oss i st og vest?
-Og i kjlevannet av en hver kongelig ekspedisjon ut i den store verden henger et snre med bedrifter som gjr foretninger takket vre goodwill og smil fra de som disses s sterkt i artikkelen ovenfor.
Leste en gang at en BI-proffessor hadde regnet ut at for hver krone det norske kongehuset mottok i appanasje, kom det 17 tilbake i form av slike avtaler...

-Og ved ta en titt p listen over de siste postene Thomas Olsen har skrevet p siden her, er vel kanskje ikke dyptgravende og viktig journalistikk det han tjener sine kroner p...

06.des.2006 @ 16:09
Postet av: Atrill

Hva om de snakket om fjas og sludder? Hva om de snakket om siste utenlandstur..jeg bryr meg ikke spesielt om det, men er *vennene* plukket ut fordi de har en skalt maktposisjon? Det fr vi vel ikke vite. Kan hende de sikrer seg venner for unng det du pekte p i artikkelen, men hm.. da m det jommen meg ha vrt en del anstrengte smil rundt middagsbordet. Heh, jeg skjnner ikke hvorfor jeg legger inn en kommentar her, egentlig.. Jeg ser absolutt ingen verdi i ha et kongehus i utgangspunktet. De dukker opp i media fordi de er kongelige, men det er ikke store prestasjoner de har vise til i vr *moderne* tid. Det er vel det som er problemet (jeg tar tilbake retten til bruke ordet problem, istedenfor utfordring). De er KUN representanter for Norge, derfor kan de avfeie kritiske sprsml? At de klipper snorer gjr at de ikke trenger svare for noen verdens ting? Skal de ha politiske oppfatninger? Skal de mene noe om noe, s m det vre sosialt akseptabelt? Er det en verdi i seg selv, gagner det Norge i noen srlig grad? Jeg kan bare ikke finne noen argumenter for fortsette ha et kongehus, et monarki. De blir bare nikkedukker...

06.des.2006 @ 16:16
Postet av:

synes dette var smlig Thomas...

06.des.2006 @ 16:26
Postet av: Trond

Velkommen til virkeligheten. ;-)
Du kan bare fortsette syte og klage p at du ikke er med i det gode selskap. Prv heller slikke de Kongelige oppetter ryggen og gi dem den publisiteten de nsker seg.

S skal du se at det gr deg godt i landet......

06.des.2006 @ 16:26
Postet av: MRs Teacher

Brilliant innlegg!! Denne burde vrt sltt opp p alle landets frste-sider i morgen. Du er s konkret p s mange punkter som er helt imponerende!!! Ingen i din stand har gjort det fr. Journalistisk imponerende!! Forstsett snn!

06.des.2006 @ 16:30
Postet av: Camilla

Kjempebra kommentar Thomas. Helt enig.. Mette-Marits arroganse er til og ta op fle p. Hun kunne blitt folkets store prinsesse - sitedet velger hun vre en elitisk prinsesse.
Dust.

06.des.2006 @ 16:31
Postet av: bjc

BRA,BRA,BRA!!! S enig med deg Thomas O. La oss bli kvitt denne overlevningen fra oldtiden, ingen skal vre fdt til vre statsoverhode. S kan man heller ikke sjekke hva alle pengene som de fr gr til. Ingen kommentar!!!! Nei dette var tatt p kornet, fortsett med det...

06.des.2006 @ 16:35
Postet av: Robert

Meget bra lesning. Imponert av hvordan du setter perspektiv p de her tingen ved konge huset. St p. Men vi skal vre meget stolt over den nverende kongen bare synd at de slipper hvem som helst inn n om dagen.

06.des.2006 @ 16:36
Postet av: Caroline

Fantastisk godt skrevet, man kan ikke f sagt det bedre. Det er skremmende at enkelte journalister gr med i denne vennekretsen, de mister integritet...

06.des.2006 @ 16:37
Postet av: Grethe

Kjempe bra at det endelig er noen som tr ta opp dette som de fleste av oss p "grasrota" tenker og prater om.

06.des.2006 @ 17:00
Postet av: Marianne, 22

Dette var helt patetisk. La de kongelige vre i fred.

De kongelige har 2 arbeidsoppgaver:
1) Gi Norge positiv publisitet utad
2) Samle Norge og gi oss en identitet

Ja jeg sa samle Norge. Vi trenger noen stilltiende gallionsfigurer samle oss rundt.
Hurra for monarkiet, vr litt stolte av kongefamilien vr i stedet!!

06.des.2006 @ 17:01
Postet av: Silje

Jeg er s enig!! Kjempe bra skrevet! St p!! Dette kongehuset m vekk!

06.des.2006 @ 17:04
Postet av: Olav Martinussen

Dette m denne damen tle - hun gikk jo inn i sitt virke med pne yne !!
Forvrig har kongehuset spilt sin rolle etter at overnevnte og herr Behn kom inn i bildet!

06.des.2006 @ 17:10
URL: http://home.no.net/tinus/
Postet av: Ninni

Utrolig bra innlegg ! Jeg synest Kronprinsparet har mistet troverdigheten sin.
Tidligere var jeg hverken for eller imot kongehuset, men naa ser jeg iallefall ikke poenget med dem.
Klarer ikke ta Mette Marit alvorlig - uansett hva hun snakker om.

06.des.2006 @ 17:15
Postet av: Katrine

Jeg er s enig. Etter MM sitt inntog i Kongefamilien har det raknet fullstendig. Dama kan jo ikke engang SMILE, syns alltid hun virker sur og tverr. Nei, helt enig, avskaff kongehuset, vi klarer oss fint uten de.

06.des.2006 @ 17:16
Postet av: Smoothedan

Endelig litt kritisk og god journalistikk. Er lei av at alle m gre hunden med hrene for i det hele tatt komme i nrheten av kronprinsparet. Med den fortiden de har, s er det ikke rart man ikke vil svare p kritiske sprsml.

Er for monarki, men ikke sensur...

06.des.2006 @ 17:18
Postet av: Thea

Offentligheten fr nok innsyn den dagen den bermte filmen blir solgt og vist, la oss avskaffe kongedmmet fr det skjer s slipper Norge den skampletten. Vi har ikke bruk for et slikt kongehus, overhodet ikke!

06.des.2006 @ 17:18
Postet av: marianne

Fint at noen tr si det alle tenker.

Engentlig er det hele ganske skremmende

06.des.2006 @ 17:19
Postet av: Olav Brekke Mathisen

Jeg synes Mette-Marit er helt p trynet. Det blir s stusselig nr en usmart og kjendiskt Srlandsjente prver anlegge rojale holdninger.

I mine yne er hun den verste statusjegeren i hele den "elitevennegjengen" av 40-ringer i meida og NRK-tryner som hun omringer seg med....

Skjnner ikke at hun klarer holde hodet hevet en gang.

S henne p Alex sushi med Haakon og Brd Tufte Johansen.. de oppfrte seg latterlig.

06.des.2006 @ 17:35
Postet av:

Har alltid visst at pressen er kjpt og betalt av kongehuset. Heldig vis er det en som ikke er til salgs!
St p Thomas!

06.des.2006 @ 17:36
Postet av: Hanne

Mette Marit er vr fremtidige dronning og jeg synes faktisk vi skal behandle henne som det. Hun er ikke noe fise-fin Brumsberte, men derimot ei jordnr dame som representerer Norge og nordmenn p en fin mte. Uansett hvem hun hadde valgt som venner ville pressen/republikanere hatt noe si p det. Skjerp dere folkens - vis respekt!

06.des.2006 @ 17:41
Postet av: Hkon

Kommentar til Eirik:

Les artikkelen en gang til. Ser ikke ut til at du har tatt det grunnleggende poenget.

Kongehuset ser at de p papiret ikke har noen innflytelse lengre og at monarkiet muligens str for fall i relativt nr framtid (maksimalt et par generasjoner). Mot denne bakgrunn har de penbart forsttt at hvis de overhodet skal ha en sjanse til overleve som kongehus, m de ta andre metoder i bruk. De m f mannen i gata til elevere tankene sine om kongehuset. De m mao f bort all den kritiske journalistiske skrivingen om deres aktiviteter - bde om fortidige hendelser og potensielle framtidige uheldige situasjoner. Som alle fortstr oppnr man best et slikt forml gjennom alliere seg med karrierejagende statustrengende nikkedukker innenfor de strste mediehusene. Ogs treffende kalt kongepudler. Gjennom disse kan man uhindret f gjennom det "glade budskap" kjemisk renset for kritiske sprsml. En form for massesuggesjon om kongehusets og dets representanter utvilsomt utallige fortreffeligheter.


S over til kongehusets legitimitet.
Det norske kongehusets og kongehus generelt sin posisjon hos folket har alltid vrt bygget p tanken om at disse menneskene p et hvis var bedre enn oss andre - opphyede mennesker fri for de lyter vi andre "lider" av. Nr da frst vr alles kjre prinsesse Mrtha Louise finner seg en pretensis bonjvel med rtter fra indre Troms (ikke noe imot nordlendinger - er det selv, attptil fra troms)forsvinner noe av grunnlaget for en slik opphyet posisjon. For krone bortfallet av all framtidig legitimitet (dvs etter Harald V), klarte da vr framtidige konge finne kjrligheten p herberget p hjrnet - en narkoman alenemor fra Kristiansand. Her er det viktig presisere at jeg synes det er flott at de finner kjrligheten og at det for s vidt ikke er noe galt med verken en bonjvel eller en narkoman. For all del - lev lykkelig alle Deres dager. Men ikke som konge,dronning og prinsesse. For en slik posisjon kreves noe mer.

06.des.2006 @ 17:41
Postet av: republikaner

N m kongehuset bort en gang for alle,vi har ikke brukt for de snyltere av et kongehus. Vi skattebetalere m punge ut med masse vis av millioner,s hun kan reise til utlandet handle smaklse klr. Hun eier ikke smak nr det gjelder kl seg,hun klr seg som hun skulle vre 50 r. Enda dem har bedre smak enn henne. Da hun kom inni kongefamilien s var heile monakiet delagt. Hun tror at hun har noe makt,men der tar hun feil,det er kun hovmod og sjefete med henne. S fr bare hpe at monakiet en dag forsviiner og at landet blir republikk.

06.des.2006 @ 17:51
Postet av: republikaner

N m kongehuset bort en gang for alle,vi har ikke brukt for de snyltere av et kongehus. Vi skattebetalere m punge ut med masse vis av millioner,s hun kan reise til utlandet handle smaklse klr. Hun eier ikke smak nr det gjelder kl seg,hun klr seg som hun skulle vre 50 r. Enda dem har bedre smak enn henne. Da hun kom inni kongefamilien s var heile monakiet delagt. Hun tror at hun har noe makt,men der tar hun feil,det er kun hovmod og sjefete med henne. S fr bare hpe at monakiet en dag forsviiner og at landet blir republikk.

06.des.2006 @ 17:51
Postet av: srlandsprinsen

Mette marit er en tidligere partydoper med letter hellning til det alminnelige kvinner ville kalt horeaktig. At kronprinsen kommer i kontakt med slike mennesker betyr jo at ogs han vanker med slike venner. Det er jo alment kjent at de skalte rike og vellykkede ogs p stlandet har stort forbruk av dopmidler, foregr ganske s penlyst. Ikke rart at de vil ha venner som ogs holder tett. Nei, monarkiet er en vits og ikke noe annet enn et stort pengesluk som vi kunne benyttet til dem som virkelig trengte det.

06.des.2006 @ 17:51
Postet av: Elisabeth

Mette-Marit er en person det str respekt av. Hun har feilet - ja, men er det ikke det som er det viktigste budskap av alle (uansett religion) - neglig tilgivelse. Alle har vi feilet - poenget er hva vi gjr videre. Mette-Marit har bedt om tilgivelse og angrer p sin tidligere livsfrsel. Hvem hun omgs med privat burde ikke pressen blande seg inn i . Vi m tenke p at hun er Norges ansikt utad - og ja selvflgelig br hun velge sine venner med omhu. Men hun str frem for de svake gruppene i samfunnet og gjr en fantastisk jobb som kronprinsesse!

06.des.2006 @ 17:51
Postet av: berta

Er du litt sur for at du ikke er med i det "gode selskap" eller ?? Synes det er nok uthenging av kongehuset n. Tror ikke det er s mange andre som hadde likt bli hengt ut uansett hva de gjr, hvem de omgs eller hva de har p seg!

Og er det virkelig noen som tror at en eventuell president hadde blitt en billig fornyelse? Og hvem i all verden skulle vre en brukendes kandidat?

06.des.2006 @ 17:52
Postet av: Lars

Veldig interessant! Mye bra konkret skrevet. Er enig med det du punktene du legger fram her. Modig og imponerende skrevet Thomas Olsen!

06.des.2006 @ 17:56
Postet av: Silje

Dette var en skjeldent bra artikkel!
Man skulle jo kansje tro at Mette Marit som er en av folket selv skulle vre litt mer folkelig.
Jeg syntes kongehusets dager er talte.

06.des.2006 @ 17:59
Postet av: Kan vre det samme

Kritiser gjerne monarkiet som system, men personkritikk mot dem som er fdt til jobben sin, eller som har giftet seg med en som er det, blir nesten alltid feil. Da fr vi heller avskaffe monarkiet.

06.des.2006 @ 18:00
Postet av: republican

synes HM gjr en fin jobb med fronte 1) en tunnell p srlandet, 2) at man kan feste uten alkohol (dog ikke uten piller) , 3) at det er helt OK bli kjrt p tjukka av en hvemsomhelst (noe norge trenger for holde befolkningsveksten oppe) og 4) at man ikke trenger utdannelse eller talent for n langt her i verden (noe ogs Paris Hilton har vist oss). St p HM!

06.des.2006 @ 18:02
Postet av: Gardist.

Etter et r forran slottet som gardist, har jeg lrt meg at Mette-Marit er blitt s hy p pra.
Jeg har aldri sett eller hrt noen som er s jvlige som MM.

06.des.2006 @ 18:04
Postet av: Kristian

Mette Minus er ikke arrogant, dessverre. Problmet er at hun nok ikke er s ressurssterk som man skulle kunne hpe p. Hken valgte en pyntegjenstand og det har han ftt - riktig nok kanskje en litt velbrukt en. Helt ok det - men du verden s hyggelig det hadde vrt om hun ogs kunne formulert noen smarte, troverdige setninger....som ikke var skrevet opp i manus !

Hvem Hkon og MM omges interesserer meg ikke. De som vil henge rundt dem med stas og glitter fr lov til det.

06.des.2006 @ 18:05
Postet av: Liv

Patetisk, ja! At man ikke har noe noe viktigere engasjere seg i!

06.des.2006 @ 18:05
URL: http://livssider.blogspot.com/
Postet av: INGER

alle blir jo iakttatt sladret p enten de har bltt eller rdt blod i rene, men Mette Marit blir sikkert mere tatt vare p enn andre i s henseelse...... Sikkert ikke synd p henne

06.des.2006 @ 18:06
Postet av: Eric

Utrolig bra skrevet Thomas. Dagens hydepunkt uten tvil. Og som mange av de andre har skrevet, monarkiets tid br vre forbi. Vi kan ikke vre bekjent av ha noe s avleggs og gjennomfrt tpelig, som et kongehus. Den tiden er forbi. Kong Olav burde ha vrt den siste kongen.

Dagens kronsprinspar har opptrdt utrolig dumt i denne saken. Og det gjelder ogs deres rdgivere. Sannhets gehalten i denne venne "plukking" saken som har versert i media de siste dageneer usikkert i beste fall, men en sannhet er at kronprinsen og hans fru har utrolig drlig dmmekraft. Og dette skal bli Norges fremtidige kongepar? De har selv satt seg i en situasjon som de burde og kunne unngtt. N vil alle de som er uenig med meg angripe med "de m f lov til velge sine venner selv". Ja, i utgangspunktet. Men, de er ikke for folket nr folket ikke er representert! Du finner ingen "vanlige" nordmenn blant de som er nrmest..... Her er ingen hndverkere, ingen som stempler inn...
Og det er en tankevekker.

Norge som republikk er fremtiden. La de kongelige f fri........

06.des.2006 @ 18:07
Postet av: JesusAntiChrist

Se&Hr standard over dette m jeg si, men hva mer kan man forvente.

06.des.2006 @ 18:07
Postet av: Petter

Ikke kritiser kongehuset. De er kommet lengre i opplsingen av klassene enn de fleste andre. I lpet av et par r har de tatt opp to sosialklienter i sin fold. At en narkotikamisbrukende MC-groupie blir akseptert i de kretser m vi bare bye oss i beundring over. At de ogs har srget for jevne utbetalinger til en annen person som tidligere gikk p forsorgen gjr at man m vurdere om de ikke fortjenere f en eller annen orden, den kan de jo gi seg selv. Nei mens andre kjendiser fr seg sm hrlse hunder eller adopterer barn fra eksotiske strk s leter kongefamilien i de mest lugrubre miljer og godt nede i rennesteinen nr de skal finne noen utve omsorg overfor. Jeg synes vi skal hylle dem. for en hjertevarme, for en verdighet!

06.des.2006 @ 18:08
Postet av: Otto

Enig med deg. Jeg husker godt bryllupet p TV der vi var vitne til at den ellers s smfunnskritiske Anne Grosvold ble forvandlet til en lallede idiot i sine kommentarer

06.des.2006 @ 18:18
Postet av: Asbjrn

Trangsynt. Smlig. Korttenkt. Befengt av mindreverdighetskomplekser. Og snn det kan g nr man er dum og ivrig og taster enter p bloggen fr man har tenkt seg grundig om. Men modig, det skal du ha, med fullt navn og bilde og alt mulig.

06.des.2006 @ 18:29
Postet av: Anonym

Du har sikkert oppnd det du gjerne ville provosere folk og f frem mange kommentarer og gratulere det har du klart :-)
For det frste tror jeg de fleste av vre skattepenge gr til mange andre steder enn bare til vr kongefamilie. Hver dag irritere jeg meg over at jeg betaler penge til min nabo som er sykmeldt, men som samtidig driver bygger hus, og hva med at du kjrer p en hovedvei i sr og betaler i bommen til utvidelse av en vei i Nord.
Mange flere eksempler kan man dra frem men hva er vitsen hvis man ikke gjr noe med det.
Gjr noe serist hvis du er s veldig imot kongehuset og ikke bare sleng masse dritt, tenker meg du ikke str helt bakerst nr det gjelder baksnakke dine nrmeste. Mange mennsekser driver og klager og klager men Ups jeg glemte hvist stemme p siste valg, orket ikke g ditt skjnner du ect ect.Ikke g spis p den restaurant har bare drlig mat, men sa du fra til de som jobbet der eller droppet du bare gi tips tenke HA DA FIKK DU DEN, for det skjnte de sikkert !!!!!!
Nei prv se litt p livets lyse sider tror du helt rlig at vr kongefamilie la andre plukker venner til dem, tror du ikke de tar seg selv s pass alvorlig at de vil bestemme det selv, tror du ex at Droning Sonja la andre bestemme hvem hun skal ha som venner, nei mange i vr kongefamilie er folk med bein i nesen som hellere forteller folk hva de skal gjrer enn motsatt.

06.des.2006 @ 18:40
Postet av: Anja

N er det slik at en President ille ha konstet Norge mer og kansje ikke vrt s effektiv til representere oss som en konge familie. Det er noe eventyr aktig med kongelige som skaper mye goodwill i utlandet. Jeg ser heller ikke problemet om konge falilien har rike venner, det er vel de som de kommer i kontakt med igjennom jobben sin.

Imidlertid s synes jeg vi m bli kvitt monarkiet. Jeg ble kvalm av hvordan Kronprinsen snakket om den lille datra si p TV for en stund siden. En ting er iallefall sikkert, jeg ser ikke p meg selv, eller noen av mine venner som drligere enn en liten skrikerunge p to, samme hvem faren hennes er.

Monarkiet m bort for det er en mte si, folk sin verd er basert p hvem foreldrene er, jeg mener imidlertid at en person sin verd gr p hvilke handlinger de gjr ingen er fdt bedere enn andre. Bort med monarkiet, det er en forledet ordning som bare ikke fungerer i vrt moderne samfunn.

06.des.2006 @ 18:42
Postet av: John

Veldig bra innlegg Thomas!Vi trenger ikke dette opplegget, det har gtt ut p dato. Det er pinlig og flaut. Ser at noen fortsatt "kjper" ukebladpstanden om at de betyr s mye for norsk nringsliv. Not!! De betyr like mye som blomstene p bordet! Pynt!

06.des.2006 @ 18:48
Postet av: Olivia

Hvordan kan kronprinsparet ta seg selv alvorlig? De skal en dag bli kronet til konge og dronning - det er jo helt absurd !
Det var et godt innlegg ,Olsen. Vet at mange mener det samme som deg.Det er et antikvarisk, gammeldags og helt latterlig system med kongehus.

06.des.2006 @ 18:52
Postet av: Ivar B

Personer som er glad i Norge vil gjerne ha monarkiet, men ikke Haakon og Mette-Marit.

Venstresiden derimot vil ikke ha monarkiet, men vil meget gjerne ha Haakon og Mette-Marit, som er deres politisklikesinnede.

06.des.2006 @ 18:55
Postet av: Ivar B

Personer som er glad i Norge vil gjerne ha monarkiet, men ikke Haakon og Mette-Marit.

Venstresiden derimot vil ikke ha monarkiet, men vil meget gjerne ha Haakon og Mette-Marit, som er deres politisk likesinnede.

06.des.2006 @ 18:57
Postet av:

N er jeg s lei av skitkastingen i media! la de kongelige vre i fred! Alle gjr vi feil i livet og ingen kan vre perfekte. Jeg vet hva jeg snakker om! Jeg har selv opplevd hvordan ting har blitt feil framstilt i media og hvordan noen journalister m komme med dumme pstander og pirke p alt mulig! Uansett hvem mette marit omgs s byr det meg ikke! Hun fr vre med dem hun vil uten at journalister skal egle seg innp og komme med pstander om det!

06.des.2006 @ 19:02
Postet av: Bjrn

Ad hetsing av kongefamilien.
Har der virkilig ikke annet gjre enn drive slik utidig hetsing. Skulle sett dere selv i samme situasjonen.Antakelig halen mellom bena og raskeste vei hjem til mamma.
La kongefamilien vre. Monarkiet trenger vi og Hkon og Mette marit samt Harald og sonja, Martha og Ari trenger sin plass. Hva tror dere ikke dere gjr rent psykisk ovenfor disse flotte personene. Slutt med hetsingen for f........

06.des.2006 @ 19:06
Postet av: Bjrn

Ad hetsing av kongefamilien.
Har der virkilig ikke annet gjre enn drive slik utidig hetsing. Skulle sett dere selv i samme situasjonen.Antakelig halen mellom bena og raskeste vei hjem til mamma.
La kongefamilien vre. Monarkiet trenger vi og Hkon og Mette marit samt Harald og sonja, Martha og Ari trenger sin plass. Hva tror dere ikke dere gjr rent psykisk ovenfor disse flotte personene. Slutt med hetsingen for f........

06.des.2006 @ 19:09
Postet av: Roger

Dette er frste gangen jeg gir en kommentar til en blogg/artikkel, forvrig leser jeg ogs sjelden en blogg. Men dette var mildt sagt forfriskende.
Vi fr krysse fingrene for at vr alles Mette Marit ogs finner tid i sin "travle" hverdag til lese igjennom artikkelen og kommentarene.
Jeg tilbringer en del tid i England i forbindelse med mitt arbeid. Britiske aviser lar seg sjelden manipulere av kongehuset. Jeg har nesten uten unntak tenkt at vrt kongehus er s folkelig og det er fin ting.
Mette Marit m ta sin del av skyld i at den tanken idag fortoner seg som en spk.
Jeg har forstelse for de som nsker ett monarki og nsker ikke avskaffe kongehuset men hper p en melding derfra om skilsmisse.

Takk for en meget god artikkel...

06.des.2006 @ 19:10
Postet av: Sigurd H

Veldig bra. Kan jo begynne lure om hun har begynt lese bker. Keisern av Macravelli for eksempel. Dine historier er desverre ikke unike. Det er mange av dem. Det er helt klart en rd trd her om at dette er satt i system. Jeg tviler sterkt p at Mette-Marit har kunnskapen til dette alene. Mao sitter de planlegger en form for presse-sensur, med stttet i sin tittel, gitt av folket.

06.des.2006 @ 19:17
Postet av: MM

Det er krig ute i verden.... skriv om det... ikke om ting som skjer i vr jvla lille boble... Det kongehuset drar inn av penger m du ikke glemme Thomas... De selger landet vrt og gjr en god jobb... ville du heller ha Busch,da snakker vi en som bruker innbyggernes skattepenger...Du fr heller begynne i Se og Hr,der er det riktig skrive om snn mkka kritisering

06.des.2006 @ 19:19
Postet av: Sigrud H

Veldig bra. Kan jo begynne lure om hun har begynt lese bker. Keisern av Macravelli for eksempel. Dine historier er desverre ikke unike. Det er mange av dem. Det er helt klart en rd trd her om at dette er satt i system. Jeg tviler sterkt p at Mette-Marit har kunnskapen til dette alene. Mao sitter de planlegger en form for presse-sensur, med stttet i sin tittel, gitt av folket.

06.des.2006 @ 19:26
Postet av: Lasse

De kongelige br tle kritiske sprsml hvis de skal ha folkets tillitt. Likevel har de min fulle tillitt. Alle kan gjre feil iblant, og det at ikke de kongelige er perfekt, er fint. Jeg vet de er gode mennesker. De sttter humanitrt arbeid, menneskerettigheter og de taler de svakes sak i samfunnet. De kongelige har i motsetning til oss ikke kunnet velge denne jobben - de er fdt til den. Ihvertfall ene halvparten av dem. De kongelige gjr en solid jobb, med alle sine representasjonsoppdrag. Som ppekt i et tidligere innlegg fr AS Norge inntekter som flge av den reklameverdi Norges kongefamilie skaper utenlands som langt overstiger det vi bruker p kongefamilien. Det er ogs en berikelse for Norges folk og ha en kongefamilie som et felles eie. Mange finner glede i lese om kongefamilien, for ikke snakke om den spenningen det er nr kongefamilien kommer p besk til sitt eget hjemsted. Det er stas!! Forvrig - hvis vi hadde avskaffet monarkiet, s hadde vi tapt disse fordelene, og mye av pengene som idag gr til kongehuset mtte vi likevel betalt. For eksempel slottet - det er en turistattraksjon. Det m vedlikeholdes enten vi har en kongefamilie eller ei. Nr jeg leser om alle disse monarkihaterne, s virker det som deres eneste argument er den brkdelen av penger som gr til kongehuset. Nr det gjelder artikkelen - kritiser gjerne, men dette minner mer om hets. Jeg er glad i en kongefamilie, og enda gladere fordi de, som alle oss andre, ikke er perfekt

06.des.2006 @ 19:30
Postet av: Peer Gynt

Bare gleder meg til den dagen videoen med vr "kjre" kronprinsesse, i full utfoldelse, blir "offentlig" jeg.....
...bye-bye monarki!

06.des.2006 @ 19:37
Postet av: Lasse

De kongelige br tle kritiske sprsml hvis de skal ha folkets tillitt. Likevel har de min fulle tillitt. Alle kan gjre feil iblant, og det at ikke de kongelige er perfekt, er fint. Jeg vet de er gode mennesker. De sttter humanitrt arbeid, menneskerettigheter og de taler de svakes sak i samfunnet. De kongelige har i motsetning til oss ikke kunnet velge denne jobben - de er fdt til den. Ihvertfall ene halvparten av dem. De kongelige gjr en solid jobb, med alle sine representasjonsoppdrag. Som ppekt i et tidligere innlegg fr AS Norge inntekter som flge av den reklameverdi Norges kongefamilie skaper utenlands som langt overstiger det vi bruker p kongefamilien. Det er ogs en berikelse for Norges folk og ha en kongefamilie som et felles eie. Mange finner glede i lese om kongefamilien, for ikke snakke om den spenningen det er nr kongefamilien kommer p besk til sitt eget hjemsted. Det er stas!! Forvrig - hvis vi hadde avskaffet monarkiet, s hadde vi tapt disse fordelene, og mye av pengene som idag gr til kongehuset mtte vi likevel betalt. For eksempel slottet - det er en turistattraksjon. Det m vedlikeholdes enten vi har en kongefamilie eller ei. Nr jeg leser om alle disse monarkihaterne, s virker det som deres eneste argument er den brkdelen av penger som gr til kongehuset. Nr det gjelder artikkelen - kritiser gjerne, men dette minner mer om hets. Jeg er glad i en kongefamilie, og enda gladere fordi de, som alle oss andre, ikke er perfekt

06.des.2006 @ 19:37
Postet av: Wenche

Takk!
Endelig en journalist som har mot og integritet til si det svrt mange nordmenn i dag tenker.Kronprinsparets interesse-felleskap med landets maktelite er bare en av de mange svrt negative faktorer som idag forbindes med landets kongehus. Monarkiet har n drlig klang hos folk flest, det er stein-ddt. At kronprinsparet m bruke korrupte midler for blse liv i det vitner om panikk og beviser deres drlige dmmekraft.
La Harald bli Harald den Siste!

06.des.2006 @ 19:39
Postet av:

*applaus*
Ja til republikk. Skal man ha et kongehus som skal samle Norge og vise et positivt bilde i utlandet s m man komme med noe bedre enn Ari-giftet-meg-med-martha-for-publisitet og mette-utagerende-liv-marit.

06.des.2006 @ 19:45
Postet av: Steinar L

Flott. Sett bjella p katte.

06.des.2006 @ 19:52
Postet av: Tomtom

Velge venner hadde vrt en fin sak, dersom de likte meg tilbake.,

06.des.2006 @ 19:54
Postet av: Bergen 23

En utrolig useris artikkel, der kun de deler av sannheten som samsvarer med forfatters oppfattning er trekt frem.

Kongen og Dronningen har gjennom sin regjeringsperiode skapt et usedvanlig pent kongehus, som er enestende internasjonalt. Vi kan ikke forlange penthet over de forhold som ikke vedrrer deres offentlige roller, noe som enkelte tilsynelatende nsker. Her m vi skille mellom de private og offentlige sidene, og en kan ikke forlange svar p alle sprsml.

Det faktum at kronprinsparet har en mektig omgangskrets er bare en naturlig flge av deres posisjon i samfunnet. Selvsagt skal ikke dette fre til at kongehuset blir skjermet for all kritikk, men s lenge slottet fremstr med samme penhet vedrrende de fohold som anngr allemennheten, kan ikke dette anses som et problem. Det vil vider virke urimelig isolere kronprinsparet ytterliggere enn det som naturlig flger av deres rolle.

Det er utrolig smlig, og userist ensidig kritisere kongehusets pengebruk. Det blir sjelden fremhevet den viktige rollen kongefamilien har for det norske folk, bde som et samlende mindpunkt innad i landet, og som en brobygger internasjonalt. De skaper realsjoner mellom nringslivet internasjonalt, da det alltid flger store delegasjoner med p deres reiser. Deres insats har en enestende markedsverdi, og det norske folk fr igjen sine skattekroner uttallige ganger, selv om dette vanskelig kan mles direkte i kroner og re.

Hvem andre legger ned samme innsats i arbeidet sitt som kongefamilien gjr?
Det m for de fremst som bittert urettferdig bli utsatt for en s lite nyansert og useris kritikk, da de ikke har noen mte forsvare seg p.

Dette er enda et eksempel p populistisk journalistikk. Vedkommende som har skrevet dette br heller bruke sine (manglende)kunnskaper i oppgaver der han er bedre skikket. Kanskje som ny regissr av big brother?

07.des.2006 @ 00:42
Postet av: Kerstin

Tenk p den reklame kampanjen man kunne diske opp med dersom man hadde brukt budsjettene til Kongehuset.
Syntes ikke de kongelige gir noe troverdig folkelig korrekt inntrykk av Norge. Bra at noen sette skelys p hva VRE skattepenger gr til. Tror neppe de fleste vet at Mette Marit`s Herm veske koster ca 150 000,- Samt Manolo Blahnik sko til over 6000,- Syntes man burde revudere Kongehusets sin betydning, men dersom man gr over til Republikk vil vel de kongelige f pensjon langt over minste pensjon....

07.des.2006 @ 00:50
Postet av: Petter

Bra Thomas Olsen! Herlig se en journalist som ikke smisker og degger med de kongelige. Det er det ingen grunnlag for, smiske og degge for disse.

Og til Bergen 23 : Du spr om hvem andre som legger ned samme innsats i arbeidet sitt som kongefamilien gjr?
Jo det kan jeg fortelle deg, jeg er en som legger ned mye mer innsats i mitt arbeid enn det jeg ser kongehuset gjr i sitt arbeid. Og det er mange som meg, det er mange som arbeider s svetten siler, ja virkelig arbeider. Kan ikke se at kongehuset gjr s mye, hva gjr de? Reiser p ferier og kjper dyre klr, ser ikke ut som om de arbeider s mye.

07.des.2006 @ 07:15
Postet av: kris

kem bryr seg...la dem vre i fred.
har vi ikke noe annet gjre en snakke om kronprinsparet, og at
mette-marit ikke e god nokk for kronprinsen.snakk heler om han jvelen ari-ap fyren i stede.

07.des.2006 @ 07:58
Postet av:

Men alle de som vil verta kvitt kongehuset; kva er det de ynskjer istadenfor? Ein valgt liksompresident som ikkje har noko makt? Det vil vera like dyrt som kongehuset, ikkje ha nokon av dei same tradisjonane, og vil berre representera ein liten del av folket. Eller skal me ha ein president med makt? Og kven av vre politikarar er det de ser for dykk i den posisjonen? Kongen og kongehuset skal vera eit symbol for heile folket, og den rolla tykkjer eg dei fyller godt. Og dei som kritiserer dyre kle og sko, m hugsa at kronprinsen for nokre r sidan fekk knusande kritikk fordi han gjekk i joggesko og duffelcoat fordi det gjorde han for "folkeleg"...

07.des.2006 @ 08:42
Postet av: Smartass

Herregud! Dette er noe som blir skrevet bare fordi journalisten vil ha oppmerksomhet, litt sur for at du ikke fikk komme til middag? G hjem og grin! OG til alle dere naive som faller for dette og syns det er bra, get a life... Husk at kjendiser er vre underholdningsslaver! Og at de bor i Oslo, det er den plassen der de dumme bor, s til alle sammen. Ha en god jul.

07.des.2006 @ 09:29
Postet av: Tonje

Deilig lesning. Hper andre ogs tar til vettet og begynner og skrive om kongehusets jyplinger uten de rosa brillene p.

Syns n at kongehuset mistet mye da kong Olav dde, men at vrt nvrende kongepar har vt helt greie, men de neste... Skrekk og gru!!!

Hva med en folkeavstemning om at kongehuset avvikles nr de nvrende tar kvelden?

07.des.2006 @ 11:16
Postet av: Mia

Ryktene sier at Otto Jespersen har sluttet fleipe om kongehuset fordi hans samboers karriere avhenger av Dronnig Sonjas venner innen hykulturen.

Forklaringen skal vre at kretsen rundt dronningen og muligens Dronningen selv vil f avgjrende pvirkningskraft nr staben ved den nye operaen skal ansettes.

Ballettdansere blir kansje koreografer etterhvert.

Til slutt: Vi trenger kritisk journalestikk. Takk for at du ikke er en journalist-puddel!

07.des.2006 @ 12:00
Postet av:

Hvorfor kan vi ikke plasser Eli og Carl I. Hagen p slottsbalkongen p 17 mai? Samtidig kan vi kutte ut all bistand, og sende alle disse jvla innvandrerende hjem. Da mener jeg selvsagt ikke det hvite. En del av pengene kan vi ogs bruke p sette de narkomane i fengsel der de hrer hjemme. P slottet kan en begynne servere grandiosa ved stortingsmiddager, og staten kan begynne sponse reality-program p tv.

Da hadde man virkelig fanget om sjlen i det norske folk. St p Ronny Nilsen, Tommy Larsen, eller var det Thomas Olsen? Du kan st i spissen for dette.

07.des.2006 @ 23:27
Postet av: Oscar

Kjempebra! Fortsett stille kritiske sprsml. Kanskje "vkner" det norsk folk ogs etterhvert slik at vi kan slippe f disse snyltebassene som konge og dronning? Ikke skjnner jeg hvorfor vi skal ha et "kongehus" praktisk talt uten bltt blod!

29.jan.2007 @ 19:07
Postet av: vestlending

Jippi, dette har vi ventet p lenge. Avskaff monarkiet, dette er pamper som vi ikke har bruk for.Kongelig liksom, ganske utvannet i mine yne. Nei, jag dem p dr og la dem tjene til eget livsopphold som andre "skattebetalere" m her i landet.G rundt fle seg bedre enn andre, fysj.............

07.feb.2007 @ 12:51
Postet av: Argus

Slipp de kongelige fri!!!
holde seg med et kongehus og en kongelig familie i et moderne samfunn er ikke bare gtt ut p dato - det er etter mitt syn ogs direkte uetisk.
Slik kongehuset har utviklet seg kan det best sammenlignes med holde eksotiske dyr i bur, slik at vi har noe se p og more oss over. Avskaff kongehuset og slipp de kongelige fri i dag!

07.feb.2007 @ 12:59
Postet av: vive la republique!

Tusen takk for ditt viktig arbeid! Ikke gi deg ! Vi vil n mlet (republikk!!) til slutt!!! Folk kan da ikke forbli s dumme - hper jeg i hvertfall!
Nok en gang: Takk for jobben du gjr!

07.feb.2007 @ 13:25
Postet av: nille

alle dere som har skriv innlegg, som har vrt negative om M-M og trukket frem hennes fortid. lavml!! livet deres dreier seg sikkert om sladre om naboen, diskutere de forferdlige muslimene og lage kvalm for andre. nei, pass deres egne saker, selv tilliten deres er sikkert p bnn!

07.feb.2007 @ 13:34
Postet av: nille

ps.det var en bra artikkel, som setter et kritisk lys p kongefamilien. klarer dette fint, uten g p personene.

07.feb.2007 @ 13:36
Postet av: Ola Nordmann

Glimrende artikkel. Her har vi endelig en JOURNALIST og ikke en som sprer PROPAGANDA for kongehuset.

Monarkiet er en ANAKRONISME!
Gi medlemmene av kongehuset SKATTEKORT og ETTERNAVN!

Viva la Republiqu

07.feb.2007 @ 14:05
Postet av: mr mr

hva er problemet??? who cares anyway

07.feb.2007 @ 14:34
Postet av: marianne

kjempebra innlegg. Merkelig at de skal bruke s masse penger p klr og sko, som de kanskje bare bruker ein gang. Det er tross alt vi som betaler. Dagens kongepar er bra, men de kommende....Ja eg sier ikke mer. greit nok at de representerer Norge, men ikke over alle stvleskaft.

07.feb.2007 @ 17:50
Postet av: EH

Det er virkelig deilig hre en journalist syte og klage p grunn av at han ikke fr viljen sin. Hver gang en journalist blir motarbeidet fr vi et nytt innlegg som handler om at dette ikke er bra for "folket". Heldigvis slipper ikke journalister inn overalt. Slutt klag og syt og oppfr dere heller. Dere har ikke all makt - selv om dere tror det.

07.feb.2007 @ 18:55
Postet av: Jan Weiler

hhh s sinna Thomas!! h s sinna du er!!!

08.feb.2007 @ 01:16
Postet av: Jan Weiler

Jouranlistenes metoder er virkelig ille. Er dere ikke med oss s er dere mot oss og vi henger dere ut i media! Er ikke det maktarroganse!?

08.feb.2007 @ 01:18
Postet av: republikaner.

Sg det var en som mente at MM var s god en ambassadr for Norge, og gjorde s mye bra for nordmenn. Hvordan i alle dager kan du pst det?Er hun avbildet, s er det enten med disse rike ambene i rundt seg, eller s er det utlendinger..
Nei, bort med kongehuset,gi alle de millionene spart i apanasje til skoler og sykehus,og la dama(MM) handle skoa sine p sparkjp. Ho m jo ha ftt seg et kakk i hodet, er like stormannsgal som svigermora....

08.feb.2007 @ 01:47
Postet av: Sindre

Nedtrapping av kongehustitler: Det er fint om HM MM n kan fjerne tittel og bli en kvinnelig tittells Ari Behn, som prins Phiip i England, fjerne vr angst for at hun blir dronning en dag, huttetu.
HM KP Haakon er det ingenting galt med, bortsett fra hans valg av ektemake, forsvidt. Tittellst er OK, men kunnskapsls, vennels og kongelig er en kombinasjon vi gruer for og ikke respekterer. Slutt mens leken er god. Ikke kan hun kunst, ikke har hun kule venner, ikke har hun rent mel i posen, et uttrykk som forsvidt ikke kan brukes om henne, for det er vel nettopp det den snortedama har. Hun minner om Charles Camilla Parker Bowles av utseende.
Vi ville evt. ha et kongehus som sttter opp om det norske folk, ikke omvendt, at hun bruker det norske folk til f seg et liv.

08.feb.2007 @ 13:38
Postet av: Opprinnelig for kongedmme

Kongepuddler i regjeringen og mediene + mer til.

Trond Giske vil spryte inn et milliardbelp fra oljefondet, for "invistere" i moderne "kunst". Det er velkjent at moderne "kunst" samtidig har hy interessefaktor i deler av kongehuset. Moderne "kunst" er langt i fra folkelig, folkelig sett betraktes skalt moderne "kunst" for sppel.Uten at de folkelige behver f noen mindreverdighetsflelse eller drlig samvittighet av den grunn!
Trond Giske sammen med de vrige medie kongepuddlene tilhrer en maktelite som fremmer og uskyldiggjr en slags legalitet,av en politisk tydelig holdning fra de kongelige. Spesielt tydelig fra de voksne kongebarnas side. Ari Behn sto fram som AP-velger kort tid etter offentliggjrelsen av mediekongepuddlene. For dempe skelyset p kronprinsparet? Hyst sannsynlig!
Kong Hkon startet dette forholdet at Kong Olav ble selve folkekongen,Kongen og Dronningen str midt i mellom Kong Olav og de voksne kongebarna. Men er egentlig kronprinsparet nsket som Konge og Dronning? Tydeligvis ikke.Slik trer bde oppgangen og forvitringen tydelig fram. Hypertoleransens nemesis?

Synes denne kommentaren traff en spesiell tydelig blink:

Postet av: Ivar B
Personer som er glad i Norge vil gjerne ha monarkiet, men ikke Haakon og Mette-Marit.

Venstresiden derimot vil ikke ha monarkiet, men vil meget gjerne ha Haakon og Mette-Marit, som er deres politisk likesinnede.

06.des.2006 @ 18:55:13

Postet av:

Tror rsaken til ditt innlegg Thomas er at du ikke befinner deg i kronprinsparets inneste vennekrets selv.
Du tjener masse penger p disse fantastiske sidene opp og ned om kongelige. Nr skal man faktisk innse at kronprinsen og kronprinsessen ikke er noe annet enn oss vanlige ddlige mennesker. Vi liker vel heller ikke svare p noe som vi oppfatter som ubehagelig heller, og vrt privatliv blir heller ikke brettet ut i media. Tror du hadde tenkt deg om to ganger hvis noe om dine venner hadde blitt brettet ut i media Thomas. Hva hvis noe hadde lekket ut om deg i din privattid...tror ikke du hadde likt det.... du heller. Neste gang fr vi begynner dmme andre... tenk p oss selv om vi har noen skjelett i skapet fr vi skal vise at vi er s innmari mye bedre enn mette-marit... det er det denne debatten burde handle om... ikke om mette-marit, haakon og deres vennekrets

19.feb.2007 @ 18:05
Postet av: Oda

Latterlig angrep p kongehuset. Jeg for min del er ikke interessert i vite alt om Mette Marits fortid, faren hennes eller hvilket skomerke hun bruker. Men jeg tilhrer tydeligvis et mindretall av befolkningen.
Mette-Marit er kanskje ikke den skarpeste kniven i skuffen, men mannen i gata er pokker ikke det spor bedre. Blir s oppgitt over slike innlegg som dette her - kan dere ikke vre s snille bruke de kloooke journalisthodene deres til skrive om noe som faktisk krever litt hjernekapasitet?

12.mar.2007 @ 02:24
Postet av: Tora

Du stemmer ikke Frp eller, godeste Thomas...?

(Norges mest patetiske parti, regner med f en del reaksjoner her, siden de fleste som gidder kommentere dette "strlende" og "midt-i-blinken" innlegget sannsynligvis hrer til i samme gruppe.)

12.mar.2007 @ 02:27

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/3016282
hits