TV2Side2

Ikke plag denne damen

mette-marit
Mette-Marit liker ikke å svare på spørsmål. (Foto: Paul Weaver/TV 2 Interaktiv)

Jeg mistenker norske politikere, næringslivstopper og maktpersoner for å misunne det norske kongehuset.  

For hvor ellers kan du jobbe i verdens mest profilerte yrke, attpåtil betalt av folket over skatteseddelen, og nekte offentligheten innsyn i hva du driver med?  

Forrige uke beskrev avisa VG hvordan kronprinsparet gjennom Dagbladet-redaktør Hege Duckert har rekruttert profilerte kjendiser og mektige journalister til å bli del av deres innerste vennekrets.  

Rundt middagsbordet på Skaugum skal fintfolk som Anders Giæver, Hege Duckert og Fredrik Skavlan - for å nevne noen - ha samlet seg til hyggelig lag.  Hva de har snakket om, får bli opp til hver enkelts fantasi å avgjøre.

fredrikJeg, for min egen del, tviler imidlertid sterkt på at Mette-Marit samler kjendiskommentatorer og programledere rundt middagsbordet for å snakke om snøen som falt i fjor.  Det minner om samrøre – og et kongehus som mest av alt ønsker å ha makteliten i sin midte.

(Fredrik Skavlan er innlemmet i det gode selskap. Foto: Scanpix)

Kongehuset har i dag ingen utøvende makt, i hvert fall ikke konstitusjonelt. Men hvilken makt de har gjennom sin vennekrets, er det ingen som vet.  Derfor er det en god og viktig avsløring avisa VG har gjort, ved å gi oss et innblikk i en ellers lukket forsamling av eliteskribenter og steinrike snorklippere.  

Jeg har som journalist i flere riksdekkende medier fulgt kongehuset, og da særlig de unge kongelige, tett i drøye sju år.  Det forbløffet meg i begynnelsen hvor selektive kongehusets medlemmer er med hvilke journalister de snakker med – og hvilke spørsmål de velger å svare på. Arrogansen er til å ta og føle på.  

I dag er forbauselsen forlengst erstattet av forskrekkelse.  

For mens enhver annen maktperson er prisgitt journalistenes og medienes nåde når de måtte befinne seg midt i stormens øye, er det fullstendig andre regler som gjelder for en kongelig.  

For kongehusets representanter foretrekker å snakke med mikrofonstativer. Altså pent antrukne journalister som smiler, holder frem en mikrofon, og helst ikke stiller spørsmål utover ”Har kronprinsessen hatt en fin dag?” 

Takket være sin møysommelig bygde maktallianse med medienes selvutnevnte spydspisser, slipper kongehuset – og særlig kronprinsparet – å svare på kritiske spørsmål.  


I den grad slottet svarer på spørsmål, er det via informasjonssjef Astrid ”ingen kommentar” Versto (bildet, under). Ingen annen informasjonsavdeling i en norsk institusjon eller bedrift har svart med flere ”ingen kommentar” enn Astrid Versto. astrid

Her kan du lese en normal samtale med slottets informasjonssjef

Og skulle de unge kongelige selv finne det for godt å meddele et budskap til folket, så har de allerede flere etablerte kanaler inn i de største redaksjonene gjennom en flokk hoffnarrer som mer enn villig selger sin journalistiske integritet i bytte mot en invitasjon til Skaugum.  

Se bare det første intervjuet Mette-Marit ga til Dagbladets Hege Duckert. Under tittelen ”Kronet med hell” i Magasinet stilles ikke så mye som ett kritisk spørsmål til kronprinsessen. Hele reportasjen er regelrett blottet for reflekterte observasjoner.

 

Derimot snakker kronprinsessen fritt og uhemmet i spaltemeter etter spaltemeter om hvor engasjert hun er, mens skribenten fra ett av Norges største trykte medier bruker sin tilmålte tid til å videreformidle hurrarop og kronprinsessens selvskryt – og ikke minst bruker journalisten spalteplassen på å fortelle hvor flott det er å få sitte i limousinen sammen med selveste Mette-Marit. 

 Her kan du lese hele intervjuet

Spør gjerne Mette-Marit hva hun syns om vinteren i Nordmarka, fremmede menneskers romantiske kyssing i slottsparken eller hva hun drømmer om (noe som for øvrig er en tur til Mongolia, står det å lese i Magasinet).  

Men spør henne hva hun syns om den pinlige avsløringen rundt hennes rekruttering av mektige venner, så blir du avfeid med smil og latter. På samme måte du vil bli avfeid uansett hva du måtte spørre om av ”ukorrekt” karakter.  

Det siste skjedde senest i går, da jeg og fotograf Christian Borge Rief ble møtt med latter bak sammenbitte kronprinsessetenner da vi stilte henne direkte spørsmål om venne-avsløringene i VG.  Spørsmålet falt på ingen måte i god jord. Mette-Marit endret retning på den røde løperen, mens slottets informasjonsansvarlig syntes åpenbart spørsmålet var såpass frekt, at han besvarte den ubehøvlede 51828-65oppførselen med et knuff.  

Enkelte royalister har via epost meddelt meg at de syntes knuffet var en alt for mild reaksjon, samt at de oppfordrer kronprinsessen til å markere sin mening om kritiske spørsmål i fremtiden med et velrettet spark i undertegnedes underliv.

(Maria Bonnevie, bildet over, er innlemmet i det gode selskap. Foto: Scanpix)

Hvis hun følger oppfordringen, vil hun i så fall foreta ballesparket med et par Gucci-sko til den nette pris av 6.000 kroner. Betalt av skattebetalerne.  

Og der er vi tilbake ved kjernen, fordi:  Hvorfor skal ikke en institusjon som slottet – som fullt og helt finansieres med dine og mine skattepenger – besvare spørsmål som også er av pinlig art?  

Og er det ikke betimelig at VG, Side2 og andre medier faktisk stiller spørsmålstegn ved hvordan kongehuset bygger sin fremtidige makt på en moderne grunnmur av store og innflytelsesrike medier? 

 Har faktisk ikke du og jeg et krav på å få vite om tilsynelatende hemmelige brorskap og meget påfallende vennskapsbånd som kan være med å påvirke både folkeopinion og konstitusjon?  

Tydeligvis ikke.  

Mette-Marit fortalte selv i et intervju med kvinnebladet Elle nylig at hun har lært av sin ektemann at hun ”ikke trenger å svare på hypotetiske spørsmål”.  Problemet er bare at der i gården svarer man heller ikke på konkrete spørsmål.  

I hvert fall ikke så lenge vennekretsen består av mektige hoffnarrer og kongepudler…

hege duckert
Hege Duckert sammen med sine royale venner.


SI DIN MENING UNDER. Bloggeieren forbeholder seg retten til å fjerne usakelige innlegg. Injurierende innlegg blir uten unntak politianmeldt.
06.des.2006 / 14:21

Kommentarer:
Postet av: Simen Askjer

Fabelaktig Thomas. Fabelaktig!
Det er en fryd å lese.
Intet mindre.

06.des.2006 @ 15:26
URL: http://simen.mobilblogg.no
Postet av: GI

Det er på tide å avskaffe monarkiet. Kritikken av vårt neste kongepar og deres vedheng sveiser dem bare tettere sammen, og det kan vi ikke ha noe av. Fjernes monarkiet så oppløses også denne eliten.

Sponheim for president!

06.des.2006 @ 15:32
Postet av: Gustavo

Hmm. Lenken til Dagbladet-Duckerts hoffintervju virker ikke. Er også denne artikkelen fjernet av konge-fjaskerne i annonsesexbladet?

06.des.2006 @ 15:53
Postet av: Nina

Fantastisk godt skrevet, Thomas! Modig å publisere det alle tenker;)

06.des.2006 @ 15:59
Postet av: Reidar

Flott. Du tar tyren ved hornene, noe jeg syns er veldig bra. For hvorfor skal denne familien leve fett på våre (skattebetaleres) midler?
Hvorfor i pokker skal MetteM kunne gå i sko til kr 6.000 for paret, BETALT MED MINE PENGER! når jeg ikke har råd til å kjøpe meg et par ecco sko engang.

Nei, kongehuset kan vi kvitte oss med.

06.des.2006 @ 16:01
Postet av: trampe

Det tar lang tid mellom hver gang man får lese kritikk av kongehuset i mediene her i landet. Dette var herlig lesning.

Vive la republique!!

06.des.2006 @ 16:03
Postet av: Olavson

Vi har hatt og har i dag en Konge det står respekt av, den neste som står for tur og Kjerringa hans har vi ikke bruk for, det klarer de med sin oppførsel å gi klart uttrykk for, så måtte de aldrig komme i possisjon til å kalle seg Konge og Dronning.

06.des.2006 @ 16:05
Postet av: Eirik

Jeg er glad jeg ikke er kongelig. Det er så mange smålige forståsegpåere i verden som skal tjene penger på disse stakkars menneskene som jobber MYE mer enn det du og jeg gjør!
Hvor mye har de ikke ofret for å representere oss i øst og vest?
-Og i kjølevannet av en hver kongelig ekspedisjon ut i den store verden henger et snøre med bedrifter som gjør foretninger takket være goodwill og smil fra de som disses så sterkt i artikkelen ovenfor.
Leste en gang at en BI-proffessor hadde regnet ut at for hver krone det norske kongehuset mottok i appanasje, kom det 17 tilbake i form av slike avtaler...

-Og ved å ta en titt på listen over de siste postene Thomas Olsen har skrevet på siden her, er vel kanskje ikke dyptgravende og viktig journalistikk det han tjener sine kroner på...

06.des.2006 @ 16:09
Postet av: Atrill

Hva om de snakket om fjas og sludder? Hva om de snakket om siste utenlandstur..jeg bryr meg ikke spesielt om det, men er *vennene* plukket ut fordi de har en såkalt maktposisjon? Det får vi vel ikke vite. Kan hende de sikrer seg venner for å unngå det du pekte på i artikkelen, men hm.. da må det jommen meg ha vært en del anstrengte smil rundt middagsbordet. Heh, jeg skjønner ikke hvorfor jeg legger inn en kommentar her, egentlig.. Jeg ser absolutt ingen verdi i å ha et kongehus i utgangspunktet. De dukker opp i media fordi de er kongelige, men det er ikke store prestasjoner de har å vise til i vår *moderne* tid. Det er vel det som er problemet (jeg tar tilbake retten til å bruke ordet problem, istedenfor utfordring). De er KUN representanter for Norge, derfor kan de avfeie kritiske spørsmål? At de klipper snorer gjør at de ikke trenger å svare for noen verdens ting? Skal de ha politiske oppfatninger? Skal de mene noe om noe, så må det være sosialt akseptabelt? Er det en verdi i seg selv, gagner det Norge i noen særlig grad? Jeg kan bare ikke finne noen argumenter for å fortsette å ha et kongehus, et monarki. De blir bare nikkedukker...

06.des.2006 @ 16:16
Postet av:

synes dette var smålig Thomas...

06.des.2006 @ 16:26
Postet av: Trond

Velkommen til virkeligheten. ;-)
Du kan bare fortsette å syte og klage på at du ikke er med i det gode selskap. Prøv heller å slikke de Kongelige oppetter ryggen og gi dem den publisiteten de ønsker seg.

Så skal du se at det går deg godt i landet......

06.des.2006 @ 16:26
Postet av: MRs Teacher

Brilliant innlegg!! Denne burde vært slått opp på alle landets første-sider i morgen. Du er så konkret på så mange punkter som er helt imponerende!!! Ingen i din stand har gjort det før. Journalistisk imponerende!! Forstsett sånn!

06.des.2006 @ 16:30
Postet av: Camilla

Kjempebra kommentar Thomas. Helt enig.. Mette-Marits arroganse er til og ta op føle på. Hun kunne blitt folkets store prinsesse - sitedet velger hun å være en elitisk prinsesse.
Dust.

06.des.2006 @ 16:31
Postet av: bjc

BRA,BRA,BRA!!! Så enig med deg Thomas O. La oss bli kvitt denne overlevningen fra oldtiden, ingen skal være født til å være statsoverhode. Så kan man heller ikke sjekke hva alle pengene som de får går til. Ingen kommentar!!!! Nei dette var tatt på kornet, fortsett med det...

06.des.2006 @ 16:35
Postet av: Robert

Meget bra lesning. Imponert av hvordan du setter perspektiv på de her tingen ved konge huset. Stå på. Men vi skal være meget stolt over den nåveærende kongen bare synd at de slipper hvem som helst inn nå om dagen.

06.des.2006 @ 16:36
Postet av: Caroline

Fantastisk godt skrevet, man kan ikke få sagt det bedre. Det er skremmende at enkelte journalister går med i denne vennekretsen, de mister integritet...

06.des.2006 @ 16:37
Postet av: Grethe

Kjempe bra at det endelig er noen som tør ta opp dette som de fleste av oss på "grasrota" tenker og prater om.

06.des.2006 @ 17:00
Postet av: Marianne, 22

Dette var helt patetisk. La de kongelige være i fred.

De kongelige har 2 arbeidsoppgaver:
1) Gi Norge positiv publisitet utad
2) Samle Norge og gi oss en identitet

Ja jeg sa samle Norge. Vi trenger noen stilltiende gallionsfigurer å samle oss rundt.
Hurra for monarkiet, vær litt stolte av kongefamilien vår i stedet!!

06.des.2006 @ 17:01
Postet av: Silje

Jeg er såå enig!! Kjempe bra skrevet! Stå på!! Dette kongehuset må vekk!

06.des.2006 @ 17:04
Postet av: Olav Martinussen

Dette må denne damen tåle - hun gikk jo inn i sitt virke med åpne øyne !!
Forøvrig har kongehuset spilt sin rolle etter at overnevnte og herr Behn kom inn i bildet!

06.des.2006 @ 17:10
URL: http://home.no.net/tinus/
Postet av: Ninni

Utrolig bra innlegg ! Jeg synest Kronprinsparet har mistet troverdigheten sin.
Tidligere var jeg hverken for eller imot kongehuset, men naa ser jeg iallefall ikke poenget med dem.
Klarer ikke ta Mette Marit alvorlig - uansett hva hun snakker om.

06.des.2006 @ 17:15
Postet av: Katrine

Jeg er såå enig. Etter MM sitt inntog i Kongefamilien har det raknet fullstendig. Dama kan jo ikke engang SMILE, syns alltid hun virker sur og tverr. Nei, helt enig, avskaff kongehuset, vi klarer oss fint uten de.

06.des.2006 @ 17:16
Postet av: Smoothedan

Endelig litt kritisk og god journalistikk. Er lei av at alle må gre hunden med hårene for i det hele tatt å komme i nærheten av kronprinsparet. Med den fortiden de har, så er det ikke rart man ikke vil svare på kritiske spørsmål.

Er for monarki, men ikke sensur...

06.des.2006 @ 17:18
Postet av: Thea

Offentligheten får nok innsyn den dagen den berømte filmen blir solgt og vist, la oss avskaffe kongedømmet før det skjer så slipper Norge den skampletten. Vi har ikke bruk for et slikt kongehus, overhodet ikke!

06.des.2006 @ 17:18
Postet av: marianne

Fint at noen tør si det alle tenker.

Engentlig er det hele ganske skremmende

06.des.2006 @ 17:19
Postet av: Olav Brekke Mathisen

Jeg synes Mette-Marit er helt på trynet. Det blir så stusselig når en usmart og kjendiskåt Sørlandsjente prøver å anlegge rojale holdninger.

I mine øyne er hun den verste statusjegeren i hele den "elitevennegjengen" av 40-åringer i meida og NRK-tryner som hun omringer seg med....

Skjønner ikke at hun klarer å holde hodet hevet en gang.

Så henne på Alex sushi med Haakon og Bård Tufte Johansen.. de oppførte seg latterlig.

06.des.2006 @ 17:35
Postet av:

Har alltid visst at pressen er kjøpt og betalt av kongehuset. Heldig vis er det en som ikke er til salgs!
Stå på Thomas!

06.des.2006 @ 17:36
Postet av: Hanne

Mette Marit er vår fremtidige dronning og jeg synes faktisk vi skal behandle henne som det. Hun er ikke noe fise-fin Bærumsberte, men derimot ei jordnær dame som representerer Norge og nordmenn på en fin måte. Uansett hvem hun hadde valgt som venner ville pressen/republikanere hatt noe å si på det. Skjerp dere folkens - vis respekt!

06.des.2006 @ 17:41
Postet av: Håkon

Kommentar til Eirik:

Les artikkelen en gang til. Ser ikke ut til at du har tatt det grunnleggende poenget.

Kongehuset ser at de på papiret ikke har noen innflytelse lengre og at monarkiet muligens står for fall i relativt nær framtid (maksimalt et par generasjoner). Mot denne bakgrunn har de åpenbart forstått at hvis de overhodet skal ha en sjanse til å overleve som kongehus, må de ta andre metoder i bruk. De må få mannen i gata til å elevere tankene sine om kongehuset. De må mao få bort all den kritiske journalistiske skrivingen om deres aktiviteter - både om fortidige hendelser og potensielle framtidige uheldige situasjoner. Som alle fortstår oppnår man best et slikt formål gjennom å alliere seg med karrierejagende statustrengende nikkedukker innenfor de største mediehusene. Også treffende kalt kongepudler. Gjennom disse kan man uhindret få gjennom det "glade budskap" kjemisk renset for kritiske spørsmål. En form for massesuggesjon om kongehusets og dets representanter utvilsomt utallige fortreffeligheter.


Så over til kongehusets legitimitet.
Det norske kongehusets og kongehus generelt sin posisjon hos folket har alltid vært bygget på tanken om at disse menneskene på et hvis var bedre enn oss andre - opphøyede mennesker fri for de lyter vi andre "lider" av. Når da først vår alles kjære prinsesse Märtha Louise finner seg en pretensiøs bonjævel med røtter fra indre Troms (ikke noe imot nordlendinger - er det selv, attpåtil fra troms)forsvinner noe av grunnlaget for en slik opphøyet posisjon. For å krone bortfallet av all framtidig legitimitet (dvs etter Harald V), klarte da vår framtidige konge å finne kjærligheten på herberget på hjørnet - en narkoman alenemor fra Kristiansand. Her er det viktig å presisere at jeg synes det er flott at de finner kjærligheten og at det for så vidt ikke er noe galt med verken en bonjævel eller en narkoman. For all del - lev lykkelig alle Deres dager. Men ikke som konge,dronning og prinsesse. For en slik posisjon kreves noe mer.

06.des.2006 @ 17:41
Postet av: republikaner

Nå må kongehuset bort en gang for alle,vi har ikke brukt for de snyltere av et kongehus. Vi skattebetalere må punge ut med masse vis av millioner,så hun kan reise til utlandet å handle smakløse klær. Hun eier ikke smak når det gjelder å klæ seg,hun klær seg som hun skulle være 50 år. Enda dem har bedre smak enn henne. Da hun kom inni kongefamilien så var heile monakiet ødelagt. Hun tror at hun har noe makt,men der tar hun feil,det er kun hovmod og sjefete med henne. Så får bare håpe at monakiet en dag forsviiner og at landet blir republikk.

06.des.2006 @ 17:51
Postet av: republikaner

Nå må kongehuset bort en gang for alle,vi har ikke brukt for de snyltere av et kongehus. Vi skattebetalere må punge ut med masse vis av millioner,så hun kan reise til utlandet å handle smakløse klær. Hun eier ikke smak når det gjelder å klæ seg,hun klær seg som hun skulle være 50 år. Enda dem har bedre smak enn henne. Da hun kom inni kongefamilien så var heile monakiet ødelagt. Hun tror at hun har noe makt,men der tar hun feil,det er kun hovmod og sjefete med henne. Så får bare håpe at monakiet en dag forsviiner og at landet blir republikk.

06.des.2006 @ 17:51
Postet av: sørlandsprinsen

Mette marit er en tidligere partydoper med letter hellning til det alminnelige kvinner ville kalt horeaktig. At kronprinsen kommer i kontakt med slike mennesker betyr jo at også han vanker med slike venner. Det er jo alment kjent at de såkalte rike og vellykkede også på østlandet har stort forbruk av dopmidler, foregår ganske så åpenlyst. Ikke rart at de vil ha venner som også holder tett. Nei, monarkiet er en vits og ikke noe annet enn et stort pengesluk som vi kunne benyttet til dem som virkelig trengte det.

06.des.2006 @ 17:51
Postet av: Elisabeth

Mette-Marit er en person det står respekt av. Hun har feilet - ja, men er det ikke det som er det viktigste budskap av alle (uansett religion) - neglig tilgivelse. Alle har vi feilet - poenget er hva vi gjør videre. Mette-Marit har bedt om tilgivelse og angrer på sin tidligere livsførsel. Hvem hun omgås med privat burde ikke pressen blande seg inn i . Vi må tenke på at hun er Norges ansikt utad - og ja selvfølgelig bør hun velge sine venner med omhu. Men hun står frem for de svake gruppene i samfunnet og gjør en fantastisk jobb som kronprinsesse!

06.des.2006 @ 17:51
Postet av: berta

Er du litt sur for at du ikke er med i det "gode selskap" eller ?? Synes det er nok uthenging av kongehuset nå. Tror ikke det er så mange andre som hadde likt å bli hengt ut uansett hva de gjør, hvem de omgås eller hva de har på seg!

Og er det virkelig noen som tror at en eventuell president hadde blitt en billig fornøyelse? Og hvem i all verden skulle være en brukendes kandidat?

06.des.2006 @ 17:52
Postet av: Lars

Veldig interessant! Mye bra konkret skrevet. Er enig med det du punktene du legger fram her. Modig og imponerende skrevet Thomas Olsen!

06.des.2006 @ 17:56
Postet av: Silje

Dette var en skjeldent bra artikkel!
Man skulle jo kansje tro at Mette Marit som er en av folket selv skulle være litt mer folkelig.
Jeg syntes kongehusets dager er talte.

06.des.2006 @ 17:59
Postet av: Kan være det samme

Kritiser gjerne monarkiet som system, men personkritikk mot dem som er født til jobben sin, eller som har giftet seg med en som er det, blir nesten alltid feil. Da får vi heller avskaffe monarkiet.

06.des.2006 @ 18:00
Postet av: republican

synes HM gjør en fin jobb med å fronte 1) en tunnell på sørlandet, 2) at man kan feste uten alkohol (dog ikke uten piller) , 3) at det er helt OK å bli kjørt på tjukka av en hvemsomhelst (noe norge trenger for å holde befolkningsveksten oppe) og 4) at man ikke trenger utdannelse eller talent for å nå langt her i verden (noe også Paris Hilton har vist oss). Stå på HM!

06.des.2006 @ 18:02
Postet av: Gardist.

Etter et år forran slottet som gardist, har jeg lært meg at Mette-Marit er blitt så høy på pæra.
Jeg har aldri sett eller hørt noen som er så jævlige som MM.

06.des.2006 @ 18:04
Postet av: Kristian

Mette Minus er ikke arrogant, dessverre. Problmet er at hun nok ikke er så ressurssterk som man skulle kunne håpe på. Håken valgte en pyntegjenstand og det har han fått - riktig nok kanskje en litt velbrukt en. Helt ok det - men du verden så hyggelig det hadde vært om hun også kunne formulert noen smarte, troverdige setninger....som ikke var skrevet opp i manus !

Hvem Håkon og MM omgåes interesserer meg ikke. De som vil henge rundt dem med stas og glitter får lov til det.

06.des.2006 @ 18:05
Postet av: Liv

Patetisk, ja! At man ikke har noe noe viktigere å engasjere seg i!

06.des.2006 @ 18:05
URL: http://livssider.blogspot.com/
Postet av: INGER

alle blir jo iakttatt å sladret på enten de har blått eller rødt blod i årene, men Mette Marit blir sikkert mere tatt vare på enn andre i så henseelse...... Sikkert ikke synd på henne

06.des.2006 @ 18:06
Postet av: Eric

Utrolig bra skrevet Thomas. Dagens høydepunkt uten tvil. Og som mange av de andre har skrevet, monarkiets tid bør være forbi. Vi kan ikke være bekjent av å ha noe så avleggs og gjennomført tåpelig, som et kongehus. Den tiden er forbi. Kong Olav burde ha vært den siste kongen.

Dagens kronsprinspar har opptrådt utrolig dumt i denne saken. Og det gjelder også deres rådgivere. Sannhets gehalten i denne venne "plukking" saken som har versert i media de siste dageneer usikkert i beste fall, men en sannhet er at kronprinsen og hans fru har utrolig dårlig dømmekraft. Og dette skal bli Norges fremtidige kongepar? De har selv satt seg i en situasjon som de burde og kunne unngått. Nå vil alle de som er uenig med meg angripe med "de må få lov til å velge sine venner selv". Ja, i utgangspunktet. Men, de er ikke for folket når folket ikke er representert! Du finner ingen "vanlige" nordmenn blant de som er nærmest..... Her er ingen håndverkere, ingen som stempler inn...
Og det er en tankevekker.

Norge som republikk er fremtiden. La de kongelige få fri........

06.des.2006 @ 18:07
Postet av: JesusAntiChrist

Se&Hør standard over dette må jeg si, men hva mer kan man forvente.

06.des.2006 @ 18:07
Postet av: Petter

Ikke kritiser kongehuset. De er kommet lengre i oppløsingen av klassene enn de fleste andre. I løpet av et par år har de tatt opp to sosialklienter i sin fold. At en narkotikamisbrukende MC-groupie blir akseptert i de kretser må vi bare bøye oss i beundring over. At de også har sørget for jevne utbetalinger til en annen person som tidligere gikk på forsorgen gjør at man må vurdere om de ikke fortjenere å få en eller annen orden, den kan de jo gi seg selv. Nei mens andre kjendiser får seg små hårløse hunder eller adopterer barn fra eksotiske strøk så leter kongefamilien i de mest lugrubre miljøer og godt nede i rennesteinen når de skal finne noen å utøve omsorg overfor. Jeg synes vi skal hylle dem. for en hjertevarme, for en verdighet!

06.des.2006 @ 18:08
Postet av: Otto

Enig med deg. Jeg husker godt bryllupet på TV der vi var vitne til at den ellers så smfunnskritiske Anne Grosvold ble forvandlet til en lallede idiot i sine kommentarer

06.des.2006 @ 18:18
Postet av: Asbjørn

Trangsynt. Smålig. Korttenkt. Befengt av mindreverdighetskomplekser. Og sånn det kan gå når man er dum og ivrig og taster enter på bloggen før man har tenkt seg grundig om. Men modig, det skal du ha, med fullt navn og bilde og alt mulig.

06.des.2006 @ 18:29
Postet av: Anonym

Du har sikkert oppnåd det du gjerne ville å provosere folk og få frem mange kommentarer og gratulere det har du klart :-)
For det første tror jeg de fleste av våre skattepenge går til mange andre steder enn bare til vår kongefamilie. Hver dag irritere jeg meg over at jeg betaler penge til min nabo som er sykmeldt, men som samtidig driver å bygger hus, og hva med at du kjører på en hovedvei i sør og betaler i bommen til utvidelse av en vei i Nord.
Mange flere eksempler kan man dra frem men hva er vitsen hvis man ikke gjør noe med det.
Gjør noe seriøst hvis du er så veldig imot kongehuset og ikke bare sleng masse dritt, tenker meg du ikke står helt bakerst når det gjelder å baksnakke dine nærmeste. Mange mennsekser driver og klager og klager men Ups jeg glemte hvist å stemme på siste valg, orket ikke å gå ditt skjønner du ect ect.Ikke gå å spis på den restaurant har bare dårlig mat, men sa du fra til de som jobbet der eller droppet du bare å gi tips å tenke HA DA FIKK DU DEN, for det skjønte de sikkert !!!!!!
Nei prøv å se litt på livets lyse sider tror du helt ærlig at vår kongefamilie la andre plukker venner til dem, tror du ikke de tar seg selv så pass alvorlig at de vil bestemme det selv, tror du ex at Droning Sonja la andre bestemme hvem hun skal ha som venner, nei mange i vår kongefamilie er folk med bein i nesen som hellere forteller folk hva de skal gjører enn motsatt.

06.des.2006 @ 18:40
Postet av: Anja

Nå er det slik at en President ille ha konstet Norge mer og kansje ikke vært så effektiv til å representere oss som en konge familie. Det er noe eventyr aktig med kongelige som skaper mye goodwill i utlandet. Jeg ser heller ikke problemet om konge falilien har rike venner, det er vel de som de kommer i kontakt med igjennom jobben sin.

Imidlertid så synes jeg vi må bli kvitt monarkiet. Jeg ble kvalm av hvordan Kronprinsen snakket om den lille datra si på TV for en stund siden. En ting er iallefall sikkert, jeg ser ikke på meg selv, eller noen av mine venner som dårligere enn en liten skrikerunge på to, samme hvem faren hennes er.

Monarkiet må bort for det er en måte å si, folk sin verd er basert på hvem foreldrene er, jeg mener imidlertid at en person sin verd går på hvilke handlinger de gjør ingen er født bedere enn andre. Bort med monarkiet, det er en forledet ordning som bare ikke fungerer i vårt moderne samfunn.

06.des.2006 @ 18:42
Postet av: John

Veldig bra innlegg Thomas!Vi trenger ikke dette opplegget, det har gått ut på dato. Det er pinlig og flaut. Ser at noen fortsatt "kjøper" ukebladpåstanden om at de betyr så mye for norsk næringsliv. Not!! De betyr like mye som blomstene på bordet! Pynt!

06.des.2006 @ 18:48
Postet av: Olivia

Hvordan kan kronprinsparet ta seg selv alvorlig? De skal en dag bli kronet til konge og dronning - det er jo helt absurd !
Det var et godt innlegg ,Olsen. Vet at mange mener det samme som deg.Det er et antikvarisk, gammeldags og helt latterlig system med kongehus.

06.des.2006 @ 18:52
Postet av: Ivar B

Personer som er glad i Norge vil gjerne ha monarkiet, men ikke Haakon og Mette-Marit.

Venstresiden derimot vil ikke ha monarkiet, men vil meget gjerne ha Haakon og Mette-Marit, som er deres politisklikesinnede.

06.des.2006 @ 18:55
Postet av: Ivar B

Personer som er glad i Norge vil gjerne ha monarkiet, men ikke Haakon og Mette-Marit.

Venstresiden derimot vil ikke ha monarkiet, men vil meget gjerne ha Haakon og Mette-Marit, som er deres politisk likesinnede.

06.des.2006 @ 18:57
Postet av:

Nå er jeg så lei av skitkastingen i media! la de kongelige være i fred! Alle gjør vi feil i livet og ingen kan være perfekte. Jeg vet hva jeg snakker om! Jeg har selv opplevd hvordan ting har blitt feil framstilt i media og hvordan noen journalister må komme med dumme påstander og pirke på alt mulig! Uansett hvem mette marit omgås så byr det meg ikke! Hun får være med dem hun vil uten at journalister skal egle seg innpå og komme med påstander om det!

06.des.2006 @ 19:02
Postet av: Bjørn

Ad hetsing av kongefamilien.
Har der virkilig ikke annet å gjøre enn å drive slik utidig hetsing. Skulle sett dere selv i samme situasjonen.Antakelig halen mellom bena og raskeste vei hjem til mamma.
La kongefamilien være. Monarkiet trenger vi og Håkon og Mette marit samt Harald og sonja, Martha og Ari trenger sin plass. Hva tror dere ikke dere gjør rent psykisk ovenfor disse flotte personene. Slutt med hetsingen for f........

06.des.2006 @ 19:06
Postet av: Bjørn

Ad hetsing av kongefamilien.
Har der virkilig ikke annet å gjøre enn å drive slik utidig hetsing. Skulle sett dere selv i samme situasjonen.Antakelig halen mellom bena og raskeste vei hjem til mamma.
La kongefamilien være. Monarkiet trenger vi og Håkon og Mette marit samt Harald og sonja, Martha og Ari trenger sin plass. Hva tror dere ikke dere gjør rent psykisk ovenfor disse flotte personene. Slutt med hetsingen for f........

06.des.2006 @ 19:09
Postet av: Roger

Dette er første gangen jeg gir en kommentar til en blogg/artikkel, forøvrig leser jeg også sjelden en blogg. Men dette var mildt sagt forfriskende.
Vi får krysse fingrene for at vår alles Mette Marit også finner tid i sin "travle" hverdag til å lese igjennom artikkelen og kommentarene.
Jeg tilbringer en del tid i England i forbindelse med mitt arbeid. Britiske aviser lar seg sjelden manipulere av kongehuset. Jeg har nesten uten unntak tenkt at vårt kongehus er så folkelig og det er fin ting.
Mette Marit må ta sin del av skyld i at den tanken idag fortoner seg som en spøk.
Jeg har forståelse for de som ønsker ett monarki og ønsker ikke å avskaffe kongehuset men håper på en melding derfra om skilsmisse.

Takk for en meget god artikkel...

06.des.2006 @ 19:10
Postet av: Sigurd H

Veldig bra. Kan jo begynne å lure om hun har begynt å lese bøker. Keisern av Macravelli for eksempel. Dine historier er desverre ikke unike. Det er mange av dem. Det er helt klart en rød tråd her om at dette er satt i system. Jeg tviler sterkt på at Mette-Marit har kunnskapen til dette alene. Mao sitter de å planlegger en form for presse-sensur, med støttet i sin tittel, gitt av folket.

06.des.2006 @ 19:17
Postet av: MM

Det er krig ute i verden.... skriv om det... ikke om ting som skjer i vår jævla lille boble... Det kongehuset drar inn av penger må du ikke glemme Thomas... De selger landet vårt og gjør en god jobb... ville du heller ha Busch,da snakker vi en som bruker innbyggernes skattepenger...Du får heller begynne i Se og Hør,der er det riktig å skrive om sånn møkka kritisering

06.des.2006 @ 19:19
Postet av: Sigrud H

Veldig bra. Kan jo begynne å lure om hun har begynt å lese bøker. Keisern av Macravelli for eksempel. Dine historier er desverre ikke unike. Det er mange av dem. Det er helt klart en rød tråd her om at dette er satt i system. Jeg tviler sterkt på at Mette-Marit har kunnskapen til dette alene. Mao sitter de å planlegger en form for presse-sensur, med støttet i sin tittel, gitt av folket.

06.des.2006 @ 19:26
Postet av: Lasse

De kongelige bør tåle kritiske spørsmål hvis de skal ha folkets tillitt. Likevel har de min fulle tillitt. Alle kan gjøre feil iblant, og det at ikke de kongelige er perfekt, er fint. Jeg vet de er gode mennesker. De støtter humanitært arbeid, menneskerettigheter og de taler de svakes sak i samfunnet. De kongelige har i motsetning til oss ikke kunnet velge denne jobben - de er født til den. Ihvertfall ene halvparten av dem. De kongelige gjør en solid jobb, med alle sine representasjonsoppdrag. Som påpekt i et tidligere innlegg får AS Norge inntekter som følge av den reklameverdi Norges kongefamilie skaper utenlands som langt overstiger det vi bruker på kongefamilien. Det er også en berikelse for Norges folk og ha en kongefamilie som et felles eie. Mange finner glede i å lese om kongefamilien, for ikke å snakke om den spenningen det er når kongefamilien kommer på besøk til sitt eget hjemsted. Det er stas!! Forøvrig - hvis vi hadde avskaffet monarkiet, så hadde vi tapt disse fordelene, og mye av pengene som idag går til kongehuset måtte vi likevel betalt. For eksempel slottet - det er en turistattraksjon. Det må vedlikeholdes enten vi har en kongefamilie eller ei. Når jeg leser om alle disse monarkihaterne, så virker det som deres eneste argument er den brøkdelen av penger som går til kongehuset. Når det gjelder artikkelen - kritiser gjerne, men dette minner mer om hets. Jeg er glad i en kongefamilie, og enda gladere fordi de, som alle oss andre, ikke er perfekt

06.des.2006 @ 19:30
Postet av: Peer Gynt

Bare gleder meg til den dagen videoen med vår "kjære" kronprinsesse, i full utfoldelse, blir "offentlig" jeg.....
...bye-bye monarki!

06.des.2006 @ 19:37
Postet av: Lasse

De kongelige bør tåle kritiske spørsmål hvis de skal ha folkets tillitt. Likevel har de min fulle tillitt. Alle kan gjøre feil iblant, og det at ikke de kongelige er perfekt, er fint. Jeg vet de er gode mennesker. De støtter humanitært arbeid, menneskerettigheter og de taler de svakes sak i samfunnet. De kongelige har i motsetning til oss ikke kunnet velge denne jobben - de er født til den. Ihvertfall ene halvparten av dem. De kongelige gjør en solid jobb, med alle sine representasjonsoppdrag. Som påpekt i et tidligere innlegg får AS Norge inntekter som følge av den reklameverdi Norges kongefamilie skaper utenlands som langt overstiger det vi bruker på kongefamilien. Det er også en berikelse for Norges folk og ha en kongefamilie som et felles eie. Mange finner glede i å lese om kongefamilien, for ikke å snakke om den spenningen det er når kongefamilien kommer på besøk til sitt eget hjemsted. Det er stas!! Forøvrig - hvis vi hadde avskaffet monarkiet, så hadde vi tapt disse fordelene, og mye av pengene som idag går til kongehuset måtte vi likevel betalt. For eksempel slottet - det er en turistattraksjon. Det må vedlikeholdes enten vi har en kongefamilie eller ei. Når jeg leser om alle disse monarkihaterne, så virker det som deres eneste argument er den brøkdelen av penger som går til kongehuset. Når det gjelder artikkelen - kritiser gjerne, men dette minner mer om hets. Jeg er glad i en kongefamilie, og enda gladere fordi de, som alle oss andre, ikke er perfekt

06.des.2006 @ 19:37
Postet av: Wenche

Takk!
Endelig en journalist som har mot og integritet til å si det svært mange nordmenn i dag tenker.Kronprinsparets interesse-felleskap med landets maktelite er bare en av de mange svært negative faktorer som idag forbindes med landets kongehus. Monarkiet har nå dårlig klang hos folk flest, det er stein-dødt. At kronprinsparet må bruke korrupte midler for å blåse liv i det vitner om panikk og beviser deres dårlige dømmekraft.
La Harald bli Harald den Siste!

06.des.2006 @ 19:39
Postet av:

*applaus*
Ja til republikk. Skal man ha et kongehus som skal samle Norge og vise et positivt bilde i utlandet så må man komme med noe bedre enn Ari-giftet-meg-med-martha-for-publisitet og mette-utagerende-liv-marit.

06.des.2006 @ 19:45
Postet av: Steinar L

Flott. Sett bjella på katte.

06.des.2006 @ 19:52
Postet av: Tomtom

Velge venner hadde vært en fin sak, dersom de likte meg tilbake.,

06.des.2006 @ 19:54
Postet av: Bergen 23

En utrolig useriøs artikkel, der kun de deler av sannheten som samsvarer med forfatters oppfattning er trekt frem.

Kongen og Dronningen har gjennom sin regjeringsperiode skapt et usedvanlig åpent kongehus, som er enestående internasjonalt. Vi kan ikke forlange åpenthet over de forhold som ikke vedrører deres offentlige roller, noe som enkelte tilsynelatende ønsker. Her må vi skille mellom de private og offentlige sidene, og en kan ikke forlange svar på alle spørsmål.

Det faktum at kronprinsparet har en mektig omgangskrets er bare en naturlig følge av deres posisjon i samfunnet. Selvsagt skal ikke dette føre til at kongehuset blir skjermet for all kritikk, men så lenge slottet fremstår med samme åpenhet vedrørende de fohold som anngår allemennheten, kan ikke dette anses som et problem. Det vil vider virke urimelig å isolere kronprinsparet ytterliggere enn det som naturlig følger av deres rolle.

Det er utrolig smålig, og useriøst å ensidig kritisere kongehusets pengebruk. Det blir sjelden fremhevet den viktige rollen kongefamilien har for det norske folk, både som et samlende mindpunkt innad i landet, og som en brobygger internasjonalt. De skaper realsjoner mellom næringslivet internasjonalt, da det alltid følger store delegasjoner med på deres reiser. Deres insats har en enestående markedsverdi, og det norske folk får igjen sine skattekroner uttallige ganger, selv om dette vanskelig kan måles direkte i kroner og øre.

Hvem andre legger ned samme innsats i arbeidet sitt som kongefamilien gjør?
Det må for de fremstå som bittert urettferdig å bli utsatt for en så lite nyansert og useriøs kritikk, da de ikke har noen måte å forsvare seg på.

Dette er enda et eksempel på populistisk journalistikk. Vedkommende som har skrevet dette bør heller bruke sine (manglende)kunnskaper i oppgaver der han er bedre skikket. Kanskje som ny regissør av big brother?

07.des.2006 @ 00:42
Postet av: Kerstin

Tenk på den reklame kampanjen man kunne diske opp med dersom man hadde brukt budsjettene til Kongehuset.
Syntes ikke de kongelige gir noe troverdig folkelig korrekt inntrykk av Norge. Bra at noen sette søkelys på hva VÅRE skattepenger går til. Tror neppe de fleste vet at Mette Marit`s Hermè veske koster ca 150 000,- Samt Manolo Blahnik sko til over 6000,- Syntes man burde revudere Kongehusets sin betydning, men dersom man går over til Republikk vil vel de kongelige få pensjon langt over minste pensjon....

07.des.2006 @ 00:50
Postet av: Petter

Bra Thomas Olsen! Herlig å se en journalist som ikke smisker og degger med de kongelige. Det er det ingen grunnlag for, å smiske og degge for disse.

Og til Bergen 23 : Du spør om hvem andre som legger ned samme innsats i arbeidet sitt som kongefamilien gjør?
Jo det kan jeg fortelle deg, jeg er en som legger ned mye mer innsats i mitt arbeid enn det jeg ser kongehuset gjør i sitt arbeid. Og det er mange som meg, det er mange som arbeider så svetten siler, ja virkelig arbeider. Kan ikke se at kongehuset gjør så mye, hva gjør de? Reiser på ferier og kjøper dyre klær, ser ikke ut som om de arbeider så mye.

07.des.2006 @ 07:15
Postet av: kris

kem bryr seg...la dem være i fred.
har vi ikke noe annet å gjøre en å snakke om kronprinsparet, og at
mette-marit ikke e god nokk for kronprinsen.snakk heler om han jævelen ari-ap fyren i stede.

07.des.2006 @ 07:58
Postet av:

Men alle de som vil verta kvitt kongehuset; kva er det de ynskjer istadenfor? Ein valgt liksompresident som ikkje har noko makt? Det vil vera like dyrt som kongehuset, ikkje ha nokon av dei same tradisjonane, og vil berre representera ein liten del av folket. Eller skal me ha ein president med makt? Og kven av våre politikarar er det de ser for dykk i den posisjonen? Kongen og kongehuset skal vera eit symbol for heile folket, og den rolla tykkjer eg dei fyller godt. Og dei som kritiserer dyre kle og sko, må hugsa at kronprinsen for nokre år sidan fekk knusande kritikk fordi han gjekk i joggesko og duffelcoat fordi det gjorde han for "folkeleg"...

07.des.2006 @ 08:42
Postet av: Smartass

Herregud! Dette er noe som blir skrevet bare fordi journalisten vil ha oppmerksomhet, litt sur for at du ikke fikk komme til middag? Gå hjem og grin! OG til alle dere naive som faller for dette og syns det er bra, get a life... Husk at kjendiser er våre underholdningsslaver! Og at de bor i Oslo, det er den plassen der de dumme bor, så til alle sammen. Ha en god jul.

07.des.2006 @ 09:29
Postet av: Tonje

Deilig lesning. Håper andre også tar til vettet og begynner og skrive om kongehusets jyplinger uten de rosa brillene på.

Syns nå at kongehuset mistet mye da kong Olav døde, men at vårt nåværende kongepar har væt helt greie, men de neste... Skrekk og gru!!!

Hva med en folkeavstemning om at kongehuset avvikles når de nåværende tar kvelden?

07.des.2006 @ 11:16
Postet av: Mia

Ryktene sier at Otto Jespersen har sluttet å fleipe om kongehuset fordi hans samboers karriere avhenger av Dronnig Sonjas venner innen høykulturen.

Forklaringen skal være at kretsen rundt dronningen og muligens Dronningen selv vil få avgjørende påvirkningskraft når staben ved den nye operaen skal ansettes.

Ballettdansere blir kansje koreografer etterhvert.

Til slutt: Vi trenger kritisk journalestikk. Takk for at du ikke er en journalist-puddel!

07.des.2006 @ 12:00
Postet av:

Hvorfor kan vi ikke plasser Eli og Carl I. Hagen på slottsbalkongen på 17 mai? Samtidig kan vi kutte ut all bistand, og sende alle disse jævla innvandrerende hjem. Da mener jeg selvsagt ikke det hvite. En del av pengene kan vi også bruke på å sette de narkomane i fengsel der de hører hjemme. På slottet kan en begynne å servere grandiosa ved stortingsmiddager, og staten kan begynne å sponse reality-program på tv.

Da hadde man virkelig fanget om sjælen i det norske folk. Stå på Ronny Nilsen, Tommy Larsen, eller var det Thomas Olsen? Du kan stå i spissen for dette.

07.des.2006 @ 23:27
Postet av: Oscar

Kjempebra! Fortsett å stille kritiske spørsmål. Kanskje "våkner" det norsk folk også etterhvert slik at vi kan slippe å få disse snyltebassene som konge og dronning? Ikke skjønner jeg hvorfor vi skal ha et "kongehus" praktisk talt uten blått blod!

29.jan.2007 @ 19:07
Postet av: vestlending

Jippi, dette har vi ventet på lenge. Avskaff monarkiet, dette er pamper som vi ikke har bruk for.Kongelig liksom, ganske utvannet i mine øyne. Nei, jag dem på dør og la dem tjene til eget livsopphold som andre "skattebetalere" må her i landet.Gå rundt å føle seg bedre enn andre, fysj.............

07.feb.2007 @ 12:51
Postet av: Argus

Slipp de kongelige fri!!!
Å holde seg med et kongehus og en kongelig familie i et moderne samfunn er ikke bare gått ut på dato - det er etter mitt syn også direkte uetisk.
Slik kongehuset har utviklet seg kan det best sammenlignes med å holde eksotiske dyr i bur, slik at vi har noe å se på og more oss over. Avskaff kongehuset og slipp de kongelige fri i dag!

07.feb.2007 @ 12:59
Postet av: vive la republique!

Tusen takk for ditt viktig arbeid! Ikke gi deg ! Vi vil nå målet (republikk!!) til slutt!!! Folk kan da ikke forbli så dumme - håper jeg i hvertfall!
Nok en gang: Takk for jobben du gjør!

07.feb.2007 @ 13:25
Postet av: nille

alle dere som har skriv innlegg, som har vært negative om M-M og trukket frem hennes fortid. lavmål!! livet deres dreier seg sikkert om å sladre om naboen, diskutere de forferdlige muslimene og lage kvalm for andre. nei, pass deres egne saker, selv tilliten deres er sikkert på bånn!

07.feb.2007 @ 13:34
Postet av: nille

ps.det var en bra artikkel, som setter et kritisk lys på kongefamilien. klarer dette fint, uten å gå på personene.

07.feb.2007 @ 13:36
Postet av: Ola Nordmann

Glimrende artikkel. Her har vi endelig en JOURNALIST og ikke en som sprer PROPAGANDA for kongehuset.

Monarkiet er en ANAKRONISME!
Gi medlemmene av kongehuset SKATTEKORT og ETTERNAVN!

Viva la Republiqu

07.feb.2007 @ 14:05
Postet av: mr mr

hva er problemet??? who cares anyway

07.feb.2007 @ 14:34
Postet av: marianne

kjempebra innlegg. Merkelig at de skal bruke så masse penger på klær og sko, som de kanskje bare bruker ein gang. Det er tross alt vi som betaler. Dagens kongepar er bra, men de kommende....Ja eg sier ikke mer. greit nok at de representerer Norge, men ikke over alle støvleskaft.

07.feb.2007 @ 17:50
Postet av: EH

Det er virkelig deilig å høre en journalist syte og klage på grunn av at han ikke får viljen sin. Hver gang en journalist blir motarbeidet får vi et nytt innlegg som handler om at dette ikke er bra for "folket". Heldigvis slipper ikke journalister inn overalt. Slutt å klag og syt og oppfør dere heller. Dere har ikke all makt - selv om dere tror det.

07.feb.2007 @ 18:55
Postet av: Jan Weiler

Åhhh så sinna Thomas!! Åh så sinna du er!!!

08.feb.2007 @ 01:16
Postet av: Jan Weiler

Jouranlistenes metoder er virkelig ille. Er dere ikke med oss så er dere mot oss og vi henger dere ut i media! Er ikke det maktarroganse!?

08.feb.2007 @ 01:18
Postet av: republikaner.

Såg det var en som mente at MM var så god en ambassadør for Norge, og gjorde så mye bra for nordmenn. Hvordan i alle dager kan du påstå det?Er hun avbildet, så er det enten med disse rike amøbene i rundt seg, eller så er det utlendinger..
Nei, bort med kongehuset,gi alle de millionene spart i apanasje til skoler og sykehus,og la dama(MM) handle skoa sine på sparkjøp. Ho må jo ha fått seg et kakk i hodet, er like stormannsgal som svigermora....

08.feb.2007 @ 01:47
Postet av: Sindre

Nedtrapping av kongehustitler: Det er fint om HM MM nå kan fjerne tittel og bli en kvinnelig tittelløs Ari Behn, som prins Phiip i England, fjerne vår angst for at hun blir dronning en dag, huttetu.
HM KP Haakon er det ingenting galt med, bortsett fra hans valg av ektemake, forsåvidt. Tittelløst er OK, men kunnskapsløs, venneløs og kongelig er en kombinasjon vi gruer for og ikke respekterer. Slutt mens leken er god. Ikke kan hun kunst, ikke har hun kule venner, ikke har hun rent mel i posen, et uttrykk som forsåvidt ikke kan brukes om henne, for det er vel nettopp det den snortedama har. Hun minner om Charle´s Camilla Parker Bowles av utseende.
Vi ville evt. ha et kongehus som støtter opp om det norske folk, ikke omvendt, at hun bruker det norske folk til å få seg et liv.

08.feb.2007 @ 13:38
Postet av: Opprinnelig for kongedømme

Kongepuddler i regjeringen og mediene + mer til.

Trond Giske vil sprøyte inn et milliardbeløp fra oljefondet, for å "invistere" i moderne "kunst". Det er velkjent at moderne "kunst" samtidig har høy interessefaktor i deler av kongehuset. Moderne "kunst" er langt i fra folkelig, folkelig sett betraktes såkalt moderne "kunst" for søppel.Uten at de folkelige behøver å få noen mindreverdighetsfølelse eller dårlig samvittighet av den grunn!
Trond Giske sammen med de øvrige medie kongepuddlene tilhører en maktelite som fremmer og uskyldiggjør en slags legalitet,av en politisk tydelig holdning fra de kongelige. Spesielt tydelig fra de voksne kongebarnas side. Ari Behn sto fram som AP-velger kort tid etter offentliggjørelsen av mediekongepuddlene. For å dempe søkelyset på kronprinsparet? Høyst sannsynlig!
Kong Håkon startet dette forholdet at Kong Olav ble selve folkekongen,Kongen og Dronningen står midt i mellom Kong Olav og de voksne kongebarna. Men er egentlig kronprinsparet ønsket som Konge og Dronning? Tydeligvis ikke.Slik trer både oppgangen og forvitringen tydelig fram. Hypertoleransens nemesis?

Synes denne kommentaren traff en spesiell tydelig blink:

Postet av: Ivar B
Personer som er glad i Norge vil gjerne ha monarkiet, men ikke Haakon og Mette-Marit.

Venstresiden derimot vil ikke ha monarkiet, men vil meget gjerne ha Haakon og Mette-Marit, som er deres politisk likesinnede.

06.des.2006 @ 18:55:13

Postet av:

Tror årsaken til ditt innlegg Thomas er at du ikke befinner deg i kronprinsparets inneste vennekrets selv.
Du tjener masse penger på disse fantastiske sidene opp og ned om kongelige. Når skal man faktisk innse at kronprinsen og kronprinsessen ikke er noe annet enn oss vanlige dødlige mennesker. Vi liker vel heller ikke å svare på noe som vi oppfatter som ubehagelig heller, og vårt privatliv blir heller ikke brettet ut i media. Tror du hadde tenkt deg om to ganger hvis noe om dine venner hadde blitt brettet ut i media Thomas. Hva hvis noe hadde lekket ut om deg i din privattid...tror ikke du hadde likt det.... du heller. Neste gang før vi begynner å dømme andre... tenk på oss selv om vi har noen skjelett i skapet før vi skal vise at vi er så innmari mye bedre enn mette-marit... det er det denne debatten burde handle om... ikke om mette-marit, haakon og deres vennekrets

19.feb.2007 @ 18:05
Postet av: Oda

Latterlig angrep på kongehuset. Jeg for min del er ikke interessert i å vite alt om Mette Marits fortid, faren hennes eller hvilket skomerke hun bruker. Men jeg tilhører tydeligvis et mindretall av befolkningen.
Mette-Marit er kanskje ikke den skarpeste kniven i skuffen, men mannen i gata er pokker ikke det spor bedre. Blir så oppgitt over slike innlegg som dette her - kan dere ikke være så snille å bruke de kloooke journalisthodene deres til å skrive om noe som faktisk krever litt hjernekapasitet?

12.mar.2007 @ 02:24
Postet av: Tora

Du stemmer ikke Frp eller, godeste Thomas...?

(Norges mest patetiske parti, regner med å få en del reaksjoner her, siden de fleste som gidder å kommentere dette "strålende" og "midt-i-blinken" innlegget sannsynligvis hører til i samme gruppe.)

12.mar.2007 @ 02:27

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/3016282
hits