TV2Side2

Velkommen!

Thomas og øglaHei - og hjertelig velkommen til min blogg!

Jeg er reportasjeleder og journalist for TV 2 Nettavisens Side2, der jeg har ansvaret for dekningen av kjendis, kongelig og Side2 TV.

På denne bloggen skal jeg la dere ta del i det daglige arbeidet vi gjør her på Side2. Etterhvert vil det komme bilder og artikler som gir et lite skråblikk på kjendis- og underholdningsjournalisters hverdag.

Ser også fram til å dele ut både spark og sleivspark til kolleger, kjendiser og andre som måtte finne det for godt å gjøre noe dumt. ;-)

Jeg har vært i bransjen helt siden jeg var tenåring, da jeg begynte i lokalavisa Østlandets Blad som 15-åring. Deretter har jeg vært innom alt fra lokal-tv og lokal-radio, flere lokalaviser og frilanser for forskjellige riksmedier, før jeg ble undersøkende og oppsøkende journalist for politi- og krimmagasinet Etterlyst.

Etter noen spennende år der, jobbet jeg fire flotte år i tabloidjournalistikkens bestemor - Se og Hør. Der jobbet jeg både med de såkalte krim- og skjebnesakene - samt med kjendiser og kongelige. På krimsiden jobbet jeg med noen av de mest gruoppvekkende drapene som ble begått både i Norge og Europa de fire årene jeg var der.

Noen av de mest kjente krimsakene jeg jobbet med, var trippeldrapet på Geilo, drapspastoren Helge Fossmo og gjengkrigen i Oslo.
Skuddsikker
Skuddsikker vest er ikke vanlig arbeidsredskap for kjendisreportere, men måtte av og til tas i bruke da jeg jobbet som krimreporter. Her er jeg på jobb sammen med en kollega i Stockholm, der vi lagde en større dokumentar som den russiske mafiaen.

Jeg dekket også de kongelige tett, både kongelig kjærlighet, bryllup og barnefødser. Et minneverdig øyeblikk var da jeg tok det aller første bildet av Ari og Märtha sammen. Da var de helt ferske kjærester, og bildet gikk Europa rundt. Det har vært spesielt morsomt å følge prinsessen og hennes kjære forfatter gjennom alle disse årene.

En annen episode med de kongelige jeg husker godt, var en tidlig morgen da vi fikk melding om at kronprinsen hadde forlovet seg med Mette-Marit. Folk løp som skremte høns ut av redaksjonen, jeg likeså, og sov knapt de påfølgende døgnene. I høstkulda og regnet ventet vi på de nyforlovede. Resultatet ble mange fine bilder - og en lungebetennelse.

Desember 2004 meldte jeg overgang - og gikk fra å være ihuga oslogutt til å bli finnmarking... NRKs distriktskontor i Vadsø kunne by på nye utfordringer, men den største utfordringen skulle vise seg å være mørket og kulda der oppe i nord.

På den positive siden: Kongekrabbe koster kun kr 50,- for kiloen (mot vanvittige 400,- i Oslo!)

En særlig spesiell sak jeg dekket der oppe i nord, var avsløringen av en asylsøker som hadde planlagt å sprenge et Widerøe-fly over Varangerfjorden. Det var noen ekstremt hektiske dager, og innslag skulle lages både til riksnyhetene og distriktsnyhetene... Jeg var blodfersk som NRK-reporter, og hadde knapt lært å redigere, før jeg måtte levere det første innsalget til riksnyhetene. Og jeg hadde ti minutter på meg...

Sommeren 2005 startet jeg som journalist og vaktsjef i TV 2 Nettavisens innenriksavdeling, og dekket både stort og smått landet rundt, før jeg etter drøye seks måneder flyttet inn i det rosa rommet til Side2.

Noen vil kanskje mene at den viktigste erfaringen jeg har tatt med til Side2, stammer tilbake til tida da jeg var redaktør for russeavisa på Oppegård Videregående...

Her kan du lese artiklene jeg har skrevet for Side2

Vennlig hilsen Thomas. :-)

Gruvereportasje
Her er begrepet «gravende journalist» tatt litt vel langt. På reportasje dypt nede i Kongsbergs gamle sølvgruver på jakt etter livsfarlig sprengstoff fra krigen. Der nede feiret jeg faktisk bursdagen min... Og rapellerte over 100 meter ned i mørket med tre brukne ribbein.

Flere blogg-posteringer:
Kjendiser som stinker
Fotograf på «jobb»
Morderisk blikk
Idol-sirkus
Ikke så vakre
Bli med på turne
Frekk musikkvideo-innspilling
Skrekkelig jobb!

02.sep.2006 / 18:56:48

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/index.bd?fa=tb.add&id=1948101
oktober 2006
ma ti on to fr
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10
11
12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
hitsimg